Welke delen van kervel gebruiken?

Welke delen van kervel gebruiken?

Verse kervelbladeren passen goed in vele fijne gerechten, zoals (groene) salades, soepen en sauzen. Men gebruikt ook wel geblancheerde stengels in salades. Gedroogde kervel gebruikt men ook vaak in soepen en sauzen, maar ook bijvoorbeeld in lamsvleesgerechten.

Hoe bereid je kervel?

De bladeren van de kervel van de stelen halen. De stelen gebruiken we niet, de bladeren mogen gehakt worden en door de eieren gemengd worden. Hou een beetje kervel achter om te garneren. Olie verhitten in een koekenpan en hierin een omelet bakken.

Waar lijkt kervel op?

Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Kervel wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. Er bestaat ook Roomse kervel. Dat is een meerjarige plant, waarvan ook de jonge blaadjes het lekkerste smaken.

Is kervel een wintergroente?

Kervel is eigenlijk een tweejaarlijkse plant: het eerste jaar vormt hij blad en het tweede jaar bloeit hij. Kervel wordt vooral als eenjarige gekweekt voor het blad, dat je in het eerste jaar doorlopend kunt oogsten.

Welke kruid smaakt naar anijs?

Eén van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken is dragon. Dit kruid heeft langwerpige blaadjes. Het kruid smaakt licht naar anijs.

Hoe kervel bewaren?

Verse kervel kun je koel, in een plastic zak of in vershoudfolie een paar dagen bewaren. Invriezen is mogelijk, maar dan moet je de kervel wel direct na ontdooien gebruiken. Anders gaat het aroma namelijk verloren. In een goed gesloten plastic zak is kervel tot 12 maanden houdbaar in de diepvries, bij minimaal -18°C.

Hoe diep zaai je kervel?

Vanaf midden september kan er weer buiten onder glas worden gezaaid. Zaai de zaden maximaal ½ cm diep en druk ze voorzichtig aan. Bedek de zaden eventueel met een zeer dun laagje grond. Kervel is namelijk een lichtkiemer.

Het blad van kervel wordt zowel vers als gedroogd gebruikt. Het moet pas tegen het einde van de kooktijd worden toegevoegd en zeer kort worden meegekookt om de smaak tot zijn recht te laten komen en te behouden. Verse kervelbladeren passen goed in vele fijne gerechten, zoals (groene) salades, soepen en sauzen.

Hoe eet je kervel?

Je kunt kervel zo gebruiken:

  1. Fijngeknipt in een sterke runderbouillon als kervelsoep.
  2. In tomaten- of courgettesoep.
  3. Fijngeknipt over gekookte worteltjes.
  4. Fijngeknipt in vissauzen.
  5. In kruidenboter samen met andere kruiden (bieslook, peterselie).
  6. In saladedressings en vinaigrette.
  7. Door een komkommersalade.

Waar gebruik je roomse kervel voor?

Bloemen en zaden De bloemen met hun warme honinggeur en zoete anijssmaak zijn heel bruikbaar als versiering voor desserts, en ook de zaden met hun zoete anijssmaak kan je bv in gebak toepassen. De nog groene zaden kunnen goed gebruikt worden in fruitdesserts, bv in combinatie met zure bessen zoals allbessen.

Kan ik verse kervel invriezen?

Kan kervel rauw gegeten worden?

Rauw is het kruid erg smakelijk in salades. Als garnering is het in de vorm van takjes of gewoon fijngehakt erg decoratief. De verfijnde anijssmaak gaat gauw verloren als het kruid te lang wordt gekookt of gedroogd. Voeg het daarom pas op het laatste moment aan soepen of schotels toe.

Hoe kervel schoonmaken?

Kervel schoonmaken Verwijder eerst de minder mooie of verkleurde bladeren. Daarna was je de kervel. Eventueel kun je de kruiden daarna met wat keukenpapier droog deppen. Vervolgens kun je het fijn snijden of grof hakken, afhankelijk van wat je precies nodig hebt voor het recept dat je wilt maken.

Is roomse kervel eetbaar?

In de keuken is roomse kervel zeer veelzijdig, heel de plant is eetbaar en alle delen van de plant kunnen als groente of als smaakmaker gebruikt worden. Het blad kan op dezelfde manier gebruikt worden als gewone kervel, de smaak is immers heel vergelijkbaar. De stengels van roomse kervel zijn zoet.

Wat is bronzen venkel?

Vaste plant met zeer fijne rood-bronskleurige blad met later de gele schermbloemen. Hij overwintert gemakkelijk in niet te natte gronden. Het aromatische, naar anijs smakende blad wordt o.a. gebruikt in visgerechten.

Kan je kervel rauw eten?

Echte kervel is een eenjarige plant uit de schermbloemenfamilie. Het is familie van peterselie. Kervelbladeren kun je eten; ze worden als kruid in de keuken gebruikt.

Welke kruiden bij kervel?

Hoe kervelsoep kruiden? Ontdek op deze pagina welke kruiden en specerijen passen bij deze soep. Deze helpen de smaak van kervel versterken….Hoe kervelsoep kruiden?

  • peper en zout;
  • laurier.
  • peterselie.
  • tijm.
  • bouillon: kip of groeten.

Kan je kervel drogen?

Pluk enkele takjes en spoel ze schoon. Bind ze in trosjes en hang die ondersteboven in een warme, donkere, goed geventileerde kamer. Na ongeveer drie weken zijn ze droog. In de magnetron drogen kan ook.

Gerelateerde berichten