Welke gevolgen heeft een Urban Heat Island voor de mens?

Welke gevolgen heeft een Urban Heat Island voor de mens?

Door hoge temperaturen tijdens hittegolven neemt de arbeidsproductiviteit af en agressie toe. Hittestress zorgt voor een toename van de morbiditeit en mortaliteit. Het leidt er ook toe dat het asfalt minder lang mee gaat. Bij daken voorzien van een lichtgekleurd grind blijkt dat de dakbedekking langer mee gaat.

Wat is het stedelijk hitte eiland effect?

De temperatuur in steden ligt doorgaans hoger dan in de omringende landelijke gebieden. Als een gevolg van het stedelijk hitte-eilandeffect ervaren stedelijke gebieden twee maal zo veel hittegolfdagen in vergelijking met landelijke gebieden (Hooyberghs et al., 2015). …

Hoe raakt je lichaam warmte kwijt?

Warmte kwijtraken Het lichaam doet dat op verschillende manieren. Het raakt warmte kwijt aan de koudere omgeving via straling, oftewel infrarood. Ook kun je lichaamswarmte kwijtraken via geleiding, bijvoorbeeld door op een koude stoel te gaan zitten. Ook koudere lucht die langs ons stroomt, voert warmte af.

Lees ook:   Hoeveel inch scherm iPhone 6s?

Hoe ontstaat hittestress?

Dat komt door het typisch stedelijk land- en materiaalgebruik: veel wegen en gebouwen, minder groen en water, minder wind. Hierdoor blijft de warmte er langer hangen en blijft de temperatuur hoger dan in het omringende landelijke gebied. Het steeds dichter bebouwen van steden vergroot het probleem.

Wat is het She effect?

Een stedelijk hitte-eiland (SHE) of Urban Heat Island (UHI) ontstaat wanneer er een temperatuurverschil optreedt tussen de stad en het omliggende platteland. Dit temperatuurverschil is vooral een gevolg van de bebouwde en verharde omgeving in een stad.

Is het warmer in een stad?

Steden zijn meestal warmer dan het omringende platteland. Het verschil in temperatuur kan oplopen tot 4 graden voor een stad met 10.000 inwoners en 7 graden voor een stad met 200.000 inwoners. Zulke grote verschillen treden alleen op tijdens heldere en windstille nachten.

Related Posts