Welke niveau is verpleegkundige?

Welke niveau is verpleegkundige?

De opleiding tot verpleegkundige of verzorgende zijn er op 5 niveaus; zowel op MBO als op HBO. Niveau 1 tot en met 4 is MBO en niveau 5 is HBO. De kerntaak van iedere opleiding is hetzelfde. Je draagt zorg voor de ander.

Welke niveau is MBO verpleegkundige?

De opleiding Mbo-Verpleegkundige is beschikbaar als BBL-opleiding of BOL-opleiding. Je krijgt 2 tot 4 jaar lang les en praktijk op niveau 4.

Wat is een verpleegkundige niveau 4?

Als MBO Verpleegkundige verleent u zelfstandig en professioneel verpleegkundige zorg aan verschillende categorieën zorgvragers van alle leeftijden. Met het diploma ‘MBO Verpleegkundige niveau 4’ op zak bent u gekwalificeerd om in alle branches van de verpleging en verzorging te werken.

Wat mag een verpleegkundige niveau 4?

Heb je als verpleegkundige een opleiding op kwalificatieniveau 4? Dan kun je in diverse functies gaan werken, in een groot scala aan zorginstellingen en met verschillende soorten zorgvragers. Bijvoorbeeld met mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, chronisch zieken, ouderen of (pasgeboren) kinderen.

Wat is niveau 3 in de zorg?

Verzorgende IG betekent voluit verzorgende individuele gezondheidszorg (VIG). De verzorgende IG (VIG) is opgeleid in het Nederlandse middelbaar beroepsonderwijs op niveau 3 en werkt in de verpleging, verzorging, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of gehandicaptenzorg.

• Niveau 4 Verpleegkundige (mbo) Je geeft complexe zorg en begeleidt mensen in het dagelijkse leven. Ook stel je zelfstandig een zorgplan samen en kijk je welke zorg iemand nodig heeft. De opleiding duurt vier jaar en je kunt je specialiseren in diverse branches binnen de sector zorg en welzijn.

Wat voor zorg opleidingen zijn er?

Wie in de zorg wil werken kiest niet meer zoals vroeger voor een gespecialiseerde opleiding (bijvoorbeeld Ziekenverzorgende). In plaats daarvan staat er op je diploma een brede aanduiding: Zorghulp, Helpende Zorg, Verzorgende, Verpleegkundige, Verpleegkunde, MBO-Verpleegkundige of HBO-Verpleegkunde.

Wat voor beroepen zijn er in de zorg?

Top tien populairste beroepen

  • Verpleegkundige.
  • Activiteitenbegeleider.
  • Operatieassistent.
  • Kraamverzorgende.
  • Helpende gezondheidszorg.
  • Ambulancechauffeur.
  • Jeugd-jongerenwerker.
  • Groepsbegeleider.

Related Posts