Welke onderdelen zijn vastgelegd in de wet op de geneesmiddelen?
In de Geneesmiddelenwet staat hoe een medicijn mag worden geproduceerd en verhandeld….Zie ook het toezicht op:
- apotheken.
- apotheekhoudende huisartsen.
- geneesmiddelen (producttoezicht)
- geneesmiddelenreclame en gunstbetoon.
- collegiaal doorleveren van eigen bereidingen.
- geneesmiddelen zonder handelsvergunning.
Wat valt er onder de Geneesmiddelenwet?
De Geneesmiddelenwet (2007) regelt in Nederland zaken rondom de productie, de handel, het voorschrijven en verstrekken van geneesmiddelen. De wet bevat ook voorschriften om een veilig gebruik van geneesmiddelen te stimuleren. Artsen en apothekers zijn verplicht om ernstige bijwerkingen van geneesmiddelen te melden.
Wat staat er altijd op een verpakking van geneesmiddelen?
In het doosje van uw medicijn zit altijd een bijsluiter. Daarin staat belangrijke informatie over hoe u uw medicijn goed gebruikt. Hierin leest u ook wanneer u het medicijn niet mag gebruiken en wanneer u juist voorzichtig moet zijn. Ook mogelijke bijwerkingen worden vermeld.
De Geneesmiddelenwet (2007) regelt in Nederland zaken rondom de productie, de handel, het voorschrijven en verstrekken van geneesmiddelen. De wet bevat ook voorschriften om een veilig gebruik van geneesmiddelen te stimuleren.
Wat versta je onder een geneesmiddel?
Een geneesmiddel, ook medicijn en medicament, is een chemische stof of complex van chemische stoffen met een beoogd farmacologisch, immunologisch of metabolisch effect op het (dierlijk of menselijk) lichaam. De wetenschap van de geneesmiddelen heet farmacie.
Hoe wordt een medicijn gemaakt?
Productie van medicijnen Een medicijn produceren is een ingewikkeld proces. Daarbij worden vaak allerlei ingrediënten gemengd, bewerkt, opgelost of gekookt. Stoffen reageren met elkaar, tot uiteindelijk de werkzame stof ontstaat. Dat proces doorloopt vaak heel veel stappen.