Welke potlood voor schets?

Welke potlood voor schets?

Voor technische tekeningen of losse schetsen raden wij u aan potloden met een harde tot gemiddelde hardheid (9H tot H) aan te schaffen. Hiermee zet u strakke perspectieflijnen of creëert u gedetailleerde constructietekeningen, die niet zomaar vlekken of afgeven.

Welke dikte potlood?

Op potloden staan codes vermeld die de hardheid aangeven. HB is een gemiddeld kantoorpotlood. 9H is zeer hard (veel klei en weinig grafiet) en 9B is zeer zacht (veel grafiet en weinig klei).

Welk potlood om te schetsen? Voor technische tekeningen of losse schetsen raden wij u aan potloden met een harde tot gemiddelde hardheid (9H tot H) aan te schaffen, bijvoorbeeld een 6H potlood. Hiermee zet u strakke perspectieflijnen of creëert u gedetailleerde constructietekeningen, die niet zomaar vlekken of afgeven.

Welk potlood om te schrijven?

Waarom de naam potlood?

Het woord pot verwijst naar een aloude toepassing van de stof: in de pottenbakkerij werd het gebruikt om aardewerken potten een metaalglans te geven. En omdat grafiet de grondstof is voor potloden, ontwikkelde de naam potlood zich in de zeventiende eeuw van stofnaam tot naam van het schrijfgerei.

Hoe moet je een vulpotlood vullen?

Als de stift eenmaal op is, zijn STAEDTLER vulpotloden op twee manieren zeer eenvoudig na te vullen met fijnstiften: een stiftdoosje (STAEDTLER Mars micro carbon 250)of Mars micro color 254 wordt gemakkelijk op het uiteinde van het vulpotlood geplaatst en omgedraaid.

Welk vulpotlood om te tekenen?

Een hard potlood tekent lichter van kleur. Hoe meer grafiet er in zit, hoe donkerder de potloodlijn zal zijn. De hardheid gaat van heel hard 9H-8H-7H-6H-5H-4H-3H-2H-H-F-HB-2B-3B-4B-5B-6B-7B-8B-9B naar heel zacht. De H potloden worden voor technisch tekenen gebruikt vanwege hun strakke lijnen die je er mee kunt zetten.

Welk type potlood voor tekenen?

Als je schetst gebruik je vaker een gemiddeld tot licht potlood, erg lichte potloden worden gebruikt voor meer technisch tekenwerk. De donkere potloden worden gebruikt om tekeningen diepe schaduwen en plasticiteit te geven.

Wat is een 2B potlood?

Zachte potloden B Zachte potloden hebben de letter B en zijn veelzijdiger in het aanbrengen van textuur en toon dan harde potloden, lopend van B (of 1B), 2B, 3B tot en met 9B, het zachtste potlood. HB is een mengeling van hard en zacht en wordt vaak gebruikt op scholen.

Related Posts