Welke regio in Frankrijk heeft de grootste wijnstreek?

Welke regio in Frankrijk heeft de grootste wijnstreek?

Languedoc-Roussillon: de grootste wijnstreek van Frankrijk en van de wereld. De Languedoc-Roussillon is een wijnstreek in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee waar jaarlijks veel mensen vakantie vieren. Het gebied is ook de grootste Franse wijnstreek en bevindt zich in het zuiden van Frankrijk.

Welke naam draagt de mousserende wijn geproduceerd rondom de stad Reims?

Champagne (la Champagne) is Frankrijks noordelijkste wijnstreek en staat bekend om zijn mousserende wijnen die als enige ter wereld de naam “champagne” (le champagne) mogen dragen. Daarnaast worden ook enkele niet-mousserende witte en rode wijnen geproduceerd onder de AOC “Coteaux Champenois”.

Waar ligt de Franse wijnstreek Bourgogne?

In het oosten van Frankrijk bevindt zich de wijnstreek Bourgogne. Dit gebied heeft een rijke geschiedenis en stond in de zesde eeuw al bekend om haar kwaliteitswijnen. Bourgogne wijnen staan tot de dag van vandaag internationaal bekend als de meest verfijnde wijnen ter wereld.

Wat is het zuidelijkste wijngebied van Frankrijk?

Wijngebied Cotes du Roussillon – Frankrijk | Wijnalbum. De wijngaarden van de Côtes du Roussillon vormen het zuidelijkste Franse wijngebied. Hier komen wijnen vandaan met een constante hoge kwaliteit.

Hoe heet de bruisende wijn uit Reims?

Witte champagne is het bekendste maar er is ook rosé champagne. Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de méthode champenoise mag de naam champagne dragen.

Waar begint de Bourgogne?

De Route des Grands Crus de Bourgogne begint in Marsannay, net buiten Dijon. Het landschap kenmerkt zich door licht glooiende hellingen waar de wijnstokken zich in strakke rijen van dorp tot dorp uitstrekken.

Hoe heet de noordelijkste wijnstreek in Frankrijk?

De champagnestreek ligt in het noorden van Frankrijk en is daarbij ook meteen de noordelijkste wijnstreek. De streek staat bekend om de mousserende wijnen die tevens als enige de naam champagne mogen dragen.

Related Posts