Welke slaappil zwanger?

Welke slaappil zwanger?

Voor zover bekend geven benzodiazepinen geen verhoogd risico op complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling. De controles kunnen daarom gewoon plaatsvinden bij de verloskundige, huisarts of gynaecoloog zoals afgesproken. Extra controles zijn niet nodig.

Welke medicijnen mag je nemen als je zwanger bent?

Overzicht pijnstillers tijdens zwangerschap en borstvoedingsperiode

Medicijn Gebruik 1e trimester Gebruik 2e trimester
Paracetamol Ja Ja
Aspirine Nee Nee
Ibuprofen (Advil) Ja soms, in overleg met arts Ja soms, in overleg met arts
Naproxen (Aleve) Ja soms, in overleg met arts Ja soms, in overleg met arts

Welke Thee is goed voor de zwangerschap?

Goed nieuws voor theeleuten: de meeste soorten kruidenthee kun je gewoon drinken nu je zwanger bent, zoals rooibos, kamille en munt. Ook gemberthee is prima. Voor andere theesoorten zijn er wat adviezen: Gewone zwarte thee en groene thee: In deze theesoorten zit cafeïne.

Er is helaas geen enkel slaapmiddel dat kan worden aanbevolen voor langdurig gebruik tijdens de zwangerschap. Kies bij gebruik van valeriaan bij voorkeur geen combinatiepreparaat maar puur valeriaan zonder toevoegingen. Vermijd in elk geval de alcohol bevattende valeriaan-tinctuur.

Welke medicijnen mag je niet nemen als je zwanger bent?

Te vermijden medicijnen zijn tijdens het eerste trimester onder andere:

  • antistollingsmiddelen (antagonisten van vitamine K)
  • anti-epileptica.
  • antitumorale middelen.
  • seksuele hormonen.
  • behandelingen voor hartaandoeningen of spijsverteringsproblemen.
  • immunosuppressiva.
  • retinoïden.
  • thalidomide.

Wat is Temazepam 20 mg?

Temazepam behoort tot de benzodiazepinen. Het werkt rustgevend, spierontspannend en vermindert angstgevoelens. Artsen schrijven het voor bij slapeloosheid en tijdens een psychose.

Welke sterkte oxazepam?

Voor volwassenen is de dosering 10 tot maximaal 50 mg. Bij ouderen en patiënten met een lever- of nierfunctiestoornis is dit de helft. Start altijd met de laagst mogelijke dosering. Neem het tablet ten minste één uur voor het slapengaan in.

Wat zijn teratogene factoren?

Teratogeen (Grieks teras = monster, gennan = voortbrengen) is de eigenschap van een stof of een ziekte om bij de foetus afwijkingen te veroorzaken als de moeder tijdens de zwangerschap met de stof in aanraking komt, deze inademt of inneemt, dan wel de ziekte doormaakt.

Is paracetamol goed voor zwangerschap?

Paracetamol is tijdens de zwangerschap nog wel de beste keus bij hevige pijn en koorts. Gebruik het dan zo kort als nodig is en overleg met je zorgverlener als de klachten niet overgaan. Pijn en koorts zijn ook een risico tijdens de zwangerschap.

Related Posts