Welke staten liggen in Amerika?

Welke staten liggen in Amerika?

Lijst van de staten

naam afkorting inwoners (2010)
Arizona AZ Ariz. 6.392.017
Arkansas AR Ark. 2.915.918
Californië California CA Calif. 37.253.956
Colorado CO Colo. 5.029.196

Sinds de Onafhankelijkheidsverklaring in 1776, waarbij de VS bestond uit 13 staten, groeide het land uit tot vijftig staten: Alabama – Alaska – Arizona – Arkansas – Californië – Colorado – Connecticut – Delaware – Florida – Georgia – Hawaï – Idaho – Illinois – Indiana – Iowa – Kansas – Kentucky – Louisiana – Maine – …

Wat zijn de Verenigde Staten van Amerika?

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS (Engels: United States of America, afgekort als USA of US), vaak (totum pro parte) Amerika (America) genoemd, zijn een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen.

Lees ook:   Is Rick Good or bad walking dead?

Wat is het continent Noord-Amerika?

Noord-Amerika bestaat uit Canada, de Verenigde Staten, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Midden-Amerika is een culturele regio van het Amerikaanse continent. Midden-Amerika wordt ook wel Centraal Amerika genoemd. Het is geen eigen continent: Midden-Amerika is een deel van het continent Noord-Amerika. Ook het Caribisch gebied hoort bij

Wat is de president van de Verenigde Staten?

De Verenigde Staten van Amerika zijn een op de grondwet gebaseerde federale republiek met een sterke democratische traditie. Het Congres (U.S. Congress) is de volksvertegenwoordiging en bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. De huidige president van de Verenigde Staten is Donald J. Trump van de Republikeinse Partij.

Wat zijn de grootste steden van de Verenigde Staten?

De zes grootste steden van de Verenigde Staten zijn achtereenvolgens New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Phoenix en Philadelphia. Al deze steden hebben meer dan anderhalf miljoen inwoners.

Welk land ligt in het Noorden?

Scandinavië: Noorwegen, Zweden en Denemarken. Noordse landen: Scandinavië plus Finland, IJsland en de Faeröer. Baltische staten: Estland, Letland en Litouwen. Britse Eilanden: Verenigd Koninkrijk, Man, de Kanaaleilanden en Ierland.

Lees ook:   Hoe wordt de voorzitter van het Britse lagerhuis genoemd?

Hoeveel landen zijn in Noord-Amerika?

Noord-Amerika
Oppervlakte 24.709.000 km²
Inwoners (2016) 579,6 miljoen (23 inw./km²)
Landen 23 (onafhankelijk en erkend)
Tijdzones UTC−10 (Verenigde Staten) – UTC (Groenland)

Waar ligt Noord-Amerika?

Het continent wordt in het noorden begrensd door de Noordpooloceaan, in het westen door de Grote Oceaan en de Beringzee en in het oosten door de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. In het zuiden wordt het continent gescheiden van Zuid-Amerika door de landengte van Panama en diens kanaal.

Welk Wereldblok is Europa?

Europa is het werelddeel dat zich bevindt ten westen van het werelddeel Azië en ten noorden van het werelddeel Afrika….Europa (werelddeel)

Europa
Europa ten opzichte van andere continenten
Oppervlakte 10.186.000 km²
Inwoners (2020) 747.636.045 (75 inw./km²)
Landen 50 landen (inclusief Kosovo)

Related Posts