Welke Tegelstrip heb ik nodig?

Welke Tegelstrip heb ik nodig?

Als je iets gaat betegelen is het handig daarbij altijd een tegelprofiel te kiezen. Want een tegelrand is kwetsbaar en deze wil je goed beschermen tegen stoten….Tegelprofiel haaks (PVC)

Dikte van de tegel (A) Hoogte van het profiel (B)
4 – 5 mm 6 mm
6 – 7 mm 8 mm
8 – 9 mm 10 mm
10 – 11 mm 12,5 mm

Wat is een Tegelprofiel?

Een tegelprofiel (of tegelstrip) is een profiel dat tussen de voegen of aan het uiteinde van een tegeloppervlakte bevestigd kan worden. Een tegelprofiel biedt bescherming voor de uitwendige tegelhoeken. Barsten en andere schades kunnen door middel van tegelprofielen worden voorkomen.

Want een tegelrand is kwetsbaar en deze wil je goed beschermen tegen stoten. Een hoekprofiel is de oplossing. De keuze in tegelprofielen is een kwestie van smaak en wat mogelijk is….Tegelprofiel haaks (PVC)

Dikte van de tegel (A) Hoogte van het profiel (B)
4 – 5 mm 6 mm
6 – 7 mm 8 mm
8 – 9 mm 10 mm
10 – 11 mm 12,5 mm

Hoe gebruik je een Tegelstrip?

1. Ga allereerst na voor welk doeleinde je een tegelprofiel wilt gebruiken. Tegelprofielen worden gebruikt voor het afwerken van uitwendige hoeken. Deze profielen zorgen niet alleen voor een mooie afwerking, maar kunnen daarnaast dienen als bescherming, overgang naar een ander materiaal of het materiaal zelfs vervangen …

Hoe tegels in verstek zagen?

Een “verstek” maken is eigenlijk een schuine kant aan een tegel maken. Dit doe je door eerst de tegel op maat te zagen en daarna de schuine kant te gaan zagen. Door een 2 mm onder de tegelrand te blijven voorkom je versplintering aan de bovenkant van de tegel.

Hoe buitenhoek Tegelen?

Er zijn 3 manieren om een uitwendige hoek af te werken. Traditioneel zijn tegelprofielen, maar met de komst van vloertegels (hardgebakken c.q. porcelenato) is ook de afwerking koud tegen elkaar of in verstek in opkomst gekomen, zoals van oudsher bij natuursteen wordt gedaan.

Wat is een normale voegbreedte?

Wat moet je aanhouden? De minimale voegbreedte is voor wandtegels twee millimeter en voor vloertegels drie millimeter. Dat geldt ook voor voegen tussen de tegel en een hoekprofiel.

Related Posts