Wie beslist over een bestemmingsplan?

Wie beslist over een bestemmingsplan?

Het college van burgemeester en wethouders bereidt het bestemmingsplan voor. De basis hiervoor ligt in artikel 160, lid 1, onder b, Gemeentewet. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan vast. Dit volgt uit artikel 3.1, lid 1 en artikel 3.8, lid 1, onder e, Wet ruimtelijke ordening.

Wie bepaalt bestemmingsplan?

Vaststellen en bekendmaken bestemmingsplan Na de periode van 6 weken moet de gemeenteraad binnen 12 weken het bestemmingsplan vaststellen. Daarna heeft zij 2 weken de tijd om het besluit bekend te maken. De termijn voor bekendmaking kan in bepaalde gevallen langer zijn, namelijk 6 of 7 weken.

Hoe maak je zelf een bestemmingsplan?

De gemeente stelt een ontwerpbestemmingsplan op. Dit ontwerp kan 6 weken worden ingezien. Bijvoorbeeld op het gemeentehuis, de gemeentelijke website of via ruimtelijkeplannen.nl. In deze periode kunt u uw ‘zienswijze’ kenbaar maken aan de gemeenteraad.

Wat is dubbelbestemming?

Wat is een dubbelbestemming? Een dubbelbestemming in een bestemmingsplan is een extra bestemming met daarin opgenomen regels. Dit met als uitgangspunt om aspecten waar de gemeente wil dat er rekening mee gehouden wordt in concrete regels vast te leggen.

De gemeenteraad beslist binnen twaalf weken na de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Beslissen binnen 12 weken. Burgemeester en wethouders publiceren de kennisgeving van het vaststellingsbesluit ook in het gemeenteblad en elektronisch.

Wie kan Wijziging bestemmingsplan aanvragen?

Wie mag een verzoek tot wijziging indienen? Iedereen die belang bij een wijziging van een bestemmingsplan heeft, mag een verzoek tot wijziging indienen. Wanneer u in het gebied woont, heeft u bijvoorbeeld al een belang bij een wijziging in het bestemmingsplan.

Wie wijzigt bestemmingsplan?

De gemeente kan zelf een bestemmingsplan wijzigen. De les die je hieruit mag trekken is dat je regelmatig de gemeentelijke publicaties in de gaten moet houden. Denk hierbij aan het huis-aan-huisblad, je brievenbus en de website van de gemeente.

Hoeveel kost een principeverzoek?

Een eenvoudig principeverzoek kost € 173,80,- en een complex principeverzoek € 552,45,-. Dit bedrag wordt verrekend met de leges voor de omgevingsvergunning, als u die later indient.

Hoe lang ligt een bestemmingsplan ter inzage?

3 Inspraak en overleg Het voorontwerpbestemmingsplan ligt zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder op het plan reageren. De gemeente stuurt het plan tevens aan de provincie en het waterschap. De gemeente beantwoordt alle ingekomen reacties.

Wat kost het om een bestemmingsplan te wijzigen?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=ztD2qU8MCog

Related Posts