Wie heeft Wellerman geschreven?

Wie heeft Wellerman geschreven?

De band bestaat uit Harm Wolters, Patrick van Bree, en Patrick Jongschaap. Hun eerste drie albums kwamen binnen op nummer-1 in de Album Top 100 en werden met goud bekroond. In de afgelopen jaren schreven Jan Keizer en zijn zoon Louis veel van hun teksten voor Ancora.

Hoe oud is Wellerman?

Wellerman. De afgelopen maanden waren voor de 26-jarige Schot te vergelijken met een waar filmscript. Evans wordt wereldberoemd met zijn vertolking van oude zeemansliederen (‘sea shanties’) op YouTube en TikTok.

Wie zingt Wellerman?

Nathan Evans
Wellerman/Artiesten
De Schotse TikTokker Natahan Evans zong het oude zeemanslied Wellerman op TikTok en ging meteen viraal. Veel Tiktokkers duetten het nummer en voegden zelfs stemmen toe. Nu heeft 220 Kid daar ook een remix van gemaakt en die is al meer dan tweehonderdduizend keer gebruikt.

Waar komt het lied Wellerman vandaan?

Dat is namelijk van origine een heel oud zeemansliedje (Soon May The Wellerman Come) uit Nieuw-Zeeland, oftewel een ‘sea shanty’. De 26-jarige Schotse postbode Nathan Evans nam vlak na Kerst vorig jaar zijn eigen versie op, bouwde die laag voor laag op met zijn eigen stem en maakte er een filmpje bij op TikTok.

Waar komt Wellerman vandaan?

Soon May the Wellerman Come, ook wel bekend als Wellerman, is een oud zeemanslied. In het lied wordt regelmatig verwezen naar de “wellermen”, bevoorradingsschepen van de Engelse gebroeders Weller die naar Nieuw-Zeeland waren geëmigreerd.

Waar komt Nathan Evans vandaan?

Airdrie, Verenigd Koninkrijk
Nathan Evans/Geboorteplaats

https://www.youtube.com/watch?v=WHbU6s0jANc

‘ De nieuwe single van Ancora, is een vertaling van Wellerman, het origineel is van de Schotse zanger Nathan Evans. Jan Keizer, de voormalig zanger van BZN, schreef de tekst en in de Rooftopstudio van Edwin van Hoevelaak is de plaat opgenomen.

Hoe oud is het liedje Wellerman?

In het lied wordt regelmatig verwezen naar de “wellermen”, bevoorradingsschepen van de Engelse gebroeders Weller die naar Nieuw-Zeeland waren geëmigreerd….

Soon May the Wellerman Come
Uitgebracht 1860–1870 (schatting)
Genre Zeelied, ballade
Schrijver(s) Onbekend
Portaal Muziek

Related Posts