Wie zei Houston we ve got a problem?

Wie zei Houston we ve got a problem?

Edgar Dean Mitchell. Mitchell, eveneens straaljagerpiloot, zou eigenlijk met Apollo 13 meegaan. Door acute oorklachten moest hij die missie echter laten schieten. Een geluk bij een ongeluk, want Apollo 13 (‘Houston we’ve got a problem!

Welke film Houston we have a problem?

Een taalkundig nuanceverschil: de astronauten gaven zo aan dat het probleem achter hen lag, wat dan ook weer niet klopte, want de missie moest afgebroken worden. Volgens de Houston Chronicle is de foutieve quote te wijten aan de film ‘Apollo 13’ uit 1995 van regisseur Ron Howard.

Waar werd de Apollo 11 gelanceerd?

Cape Canaveral Air Force Station Launch Complex 39A
Apollo 11/Lanceerbasis

Hoeveel astronauten zijn tijdens de Apollo 11 missie naar de maan gevlogen?

Apollo 11 was de missie van het Apolloprogramma die de eerste mensen op de Maan zette. De bemanning van de Apollo 11 bestond uit de astronauten Neil Armstrong, Edwin “Buzz” Aldrin en Michael Collins.

Welke Apollo is ontploft?

Op 13 april 1970 ontplofte de zuurstoftank van de CSM van Apollo 13, die op weg was naar de Maan. Dit veroorzaakte grote schade aan de besturing en lifesupportsystemen.

Wat is Apollo ruimte?

Het Apolloprogramma was tussen 1961 en 1972 een ruimtevaartprogramma van de Amerikaanse lucht- en ruimtevaartorganisatie NASA om de mens op de Maan te laten landen. De bemande Apollo-vluchten hadden elk een bemanning van drie astronauten.

Welke Apollo had problemen?

Op 13 april 1970 wordt bij een explosie een van de zijkanten van de Apollo 13 eraf geblazen. De drie astronauten aan boord lijken ten dode opgeschreven, maar NASA geeft ze niet op.

Wat is er gebeurd met Apollo?

Het ongeval. Twee dagen na de lancering ontplofte op 13 april een zuurstoftank, waardoor de bemanning feitelijk schipbreuk leed in de ruimte. Commandant Jim Lovell sprak beheerst de historische woorden: “Okay Houston, I believe we’ve had a problem”.

Related Posts