Kan een 16 jarige een overeenkomst van een gsm abonnement aangaan?

Kan een 16 jarige een overeenkomst van een gsm abonnement aangaan?

Volgens de wet mogen zij alleen iets kopen als een van hun ouders (of hun voogd) daarvoor toestemming heeft gegeven. Dat geldt ook voor het sluiten van overeenkomsten voor bijvoorbeeld abonnementen of diensten. De verkoper mag zo’n overeenkomst niet sluiten zonder toestemming van de ouders.

Kinderen jonger dan 18 jaar mogen beslissingen niet altijd zelfstandig nemen. Volgens de wet mogen zij alleen iets kopen als een van hun ouders (of hun voogd) daarvoor toestemming heeft gegeven. Dat geldt ook voor het sluiten van overeenkomsten voor bijvoorbeeld abonnementen of diensten.

Kan een kind eigenaar zijn van onroerend goed?

Aankoop in volle eigendom op naam van de ouders De meest voor de hand liggende wijze om het tweede verblijf te verwerven, is gewoon in volle eigendom op naam van de ouders. De kinderen worden nog niet betrokken bij de aankoop en de ouders hebben het volledige zeggenschap over het onroerend goed.

Kan een minderjarige een arbeidsovereenkomst afsluiten?

Minderjarigen arbeidsrecht Vanaf hun zestiende levensjaar mogen minderjarigen volledig zelfstandig een arbeidsovereenkomst sluiten. Minderjarigen jonger dan zestien jaar hebben toestemming nodig van hun wettelijke vertegenwoordiger.

Wat is het belangrijkste in een contract?

Inhoud van een contract. Het belangrijkste in het contract is de beschrijving van uw product of dienst, de prijs ervan en de aanvaarding door de klant. Verder staan er vaak afspraken in over de: De afspraken in het contract moeten redelijk zijn voor u en uw klant en u moet zich aan de wettelijke regels houden.

Wie kan een contract aangaan?

Wie kan een contract aangaan? Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen (zoals een bv) kunnen een contract aangaan. U moet handelingsbekwaam zijn om een geldig contract te sluiten. Dat is niet het geval bij personen die onder curatele staan of jonger zijn 18.

Hoe kan ik een geldig contract aangaan?

Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen (zoals een bv) kunnen een contract aangaan. U moet handelingsbekwaam zijn om een geldig contract te sluiten. Dat is niet het geval bij personen die onder curatele staan of jonger zijn 18. Dan kan het alleen met toestemming van de wettelijk vertegenwoordiger.

Wat is een contract of overeenkomst?

Wat is een contract of overeenkomst? Een contract is een schriftelijke of mondelinge afspraak tussen 2 of meerdere partijen. Heeft u een contract gesloten, dan moet u een bepaalde prestatie leveren of heeft u recht op een prestatie. Een ander woord voor een contract is een overeenkomst.

Related Posts