Welke uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid?

Welke uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid?

Als je volledig arbeidsongeschikt bent en de kans dat je nog herstelt erg klein is, krijg je een IVA-uitkering. Je krijgt dan een uitkering van 75 procent van je dagloon.

Wat betekent 100 arbeidsongeschikt?

Wanneer u volledig arbeidsongeschikt (80%-100%) bent en waarschijnlijk nooit meer herstelt, dan krijgt een IVA-uitkering. IVA staat voor Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten.

Hoe kan je arbeidsongeschikt verklaard worden?

Wie bepaalt hoeveel procent arbeidsongeschikt ik ben voor de WIA? De arts en de arbeidsdeskundige van UWV bepalen uw mate van arbeidsongeschiktheid. Dit gebeurt door een sociaal-medische beoordeling. U krijgt die beoordeling als u na 2 jaar ziekte niet of niet volledig aan het werk kunt.

Hoe hoog is de IVA uitkering in 2021?

De hoogte van uw IVA-uitkering bedraagt 75% van uw zogenaamde WIA-maandloon. U bouwt net als over gewoon loon 8% vakantietoeslag op over uw uitkering. Deze vakantietoeslag wordt in de maand mei door het UWV aan u uitgekeerd.

Wat is volledig arbeidsongeschikt?

Je spreekt van duurzaam arbeidsongeschikt op het moment dat een werknemer volledig arbeidsongeschikt is door een ziekte of door een ziekte of gebrek waarbij er geen of een minimale kans op herstel is. Volledig arbeidsongeschikt wordt ook wel uitgedrukt in 80% – 100% arbeidsongeschikt.

Wat krijg je als je arbeidsongeschikt wordt?

Denkt u dat u voorlopig niet kunt werken, misschien wel nooit meer? Nadat u 88 weken ziek bent, en u door uw gezondheidssituatie niet meer (volledig) aan het werk kunt, kunt u een WIA-uitkering aanvragen. Na uw aanvraag krijgt u eerst een gesprek met een arts en een arbeidsdeskundige.

Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) Als je volledig arbeidsongeschikt bent en de kans dat je nog herstelt erg klein is, krijg je een IVA-uitkering. Je krijgt dan een uitkering van 75 procent van je dagloon.

Hoeveel inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Bij een IVA-uitkering krijgt u 75 procent van het laatstverdiende loon. Het maximale loon waarover dit wordt berekend is een salaris van 4.906,15 euro bruto per maand (2021). Dit wordt het maximum WIA maandloon genoemd. Over wat u meer verdiende in het jaar voordat u ziek werd, ontvangt u geen uitkering.

Related Posts