Wat is het doel van tentoonstelling?

Wat is het doel van tentoonstelling?

Een tentoonstelling of expositie (ook kort expo of soms exhibitie) is een (tijdelijke of permanente) gelegenheid waarbij objecten, zoals kunstwerken en bijzondere voorwerpen, maar ook planten of dieren, getoond worden aan een publiek van particulieren of bedrijven, die voor dit doel naar deze gelegenheid komen.

Hoe maak je een tentoonstelling?

  1. Onderzoek expositieruimtes.
  2. Benader een expositieruimte.
  3. Afspraken maken met de expositieruimte.
  4. De expositie voorbereiden.
  5. Maak een begroting.
  6. Verzorg de publiciteit.
  7. Regel de opening en de doorloopperiode.
  8. Zorg voor een goede follow up.

Hoe maak je een museum?

Maak kleine tekstbordjes bij de tentoongestelde objecten en met de naam van de maker van de tentoonstelling. (Jonge kinderen hebben hier hulp bij nodig.) Stapel de dozen om er een museum van te maken. Organiseer een feestelijke opening met het doorknippen van een lintje en wat lekkers te drinken.

Hoe vaak Expo?

Er zijn ook universele (algemene) Expo’s. Die zijn grootschalig van opzet en worden in de regel eens in de 5 jaar georganiseerd. Deze Expo’s vinden niet in een beurshal plaats, ieder land bouwt een eigen pand, ook wel paviljoen genoemd. Expo 2020 Dubai is een universele Expo.

Hoe schrijf je fotoexpositie?

de tentoonstelling

Uitspraak: [tɛnˈtonstɛlɪŋ]
Afbreekpatroon: ten·toon·stel·ling
Verbuigingen: tentoonstellingen (meerv.)

Waar is de volgende wereldtentoonstelling?

Dubai organiseert als eerste land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling. Oorspronkelijk zou de Expo 2020 Dubai in 2020 plaatsvinden maar door de Corona virus (Covid-19) uitbraak is in mei 2020 besloten om de Expo met een jaar uit te stellen naar oktober 2021.

Related Posts