Inhoudsopgave
Hoe weet je of je niet tegen lactose kan?
Bekende symptomen van lactose-intolerantie zijn buikpijn, diarree, een opgeblazen buik, winderigheid en misselijkheid. Het wordt veroorzaakt doordat het lichaam geen of weinig lactase aanmaakt.
Kun je op latere leeftijd lactose-intolerantie krijgen?
Bij een chronische ontsteking- of ziekte zoals Crohn of Colitis Ulcerosa, kan de darmwand zich meestal niet meer herstellen waardoor de lactose-intolerantie blijvend is. De kans dat je als volwassene lactose-intolerantie ontwikkelt, is kortom klein. Maar het is wel degelijk mogelijk.
Wat doet lactose-intolerantie met je lichaam?
Wanneer je lichaam te weinig lactase aanmaakt (lactasedeficiëntie) en lactose niet goed kan opnemen (lactosemalabsorptie) dan kan dit leiden tot klachten. Veel voorkomende symptomen van een lactose-intolerantie zijn onder andere misselijkheid, huiduitslag, een opgeblazen gevoel, buikpijn, winderigheid en diarree.
Wat is opgeblazen gevoel?
Een opgeblazen gevoel is het gevoel van opgebouwde gasvorming in je spijsverteringsstelsel. Sommige mensen maken zelfs een grapje door te stellen dat ze wel zwanger lijken wanneer ze flink last hebben van een opgeblazen gevoel. Gelukkig is in sommige gevallen een opgeblazen gevoel niet iets om je zorgen over te maken.
Wat kan je doen met het opgeblazen gevoel van de maag of buik?
Gelukkig is in sommige gevallen het opgeblazen gevoel van de maag of de buik niets om je zorgen over te maken. Het kan meestal worden verholpen door in je dieet een aantal eenvoudige veranderingen te maken, maar bij sommige mensen is dit niet voldoende.
Hoe voel je een opgeblazen gevoel tijdens de perimenopauze?
Door opgeblazen gevoel voel je je vol, benauwd of zwelling in je onderbuik en andere delen van je lichaam. Het kan ongemak veroorzaken. Perimenopauze. Een opgeblazen gevoel kan vaker voorkomen in de perimenopauze dan tijdens de menopauze of postmenopauze. Tijdens de perimenopauze veranderen je hormonen snel.