Wat is een naheffing?

Wat is een naheffing?

Een naheffingsaanslag is een aanslag die opgelegd kan worden indien de Belastingdienst meent dat u geen aangifte heeft gedaan of de aangifte onjuist is. Bij een naheffingsaanslag wordt door de Belastingdienst geschat hoeveel u zou moeten betalen aan belasting en wat u te weinig heeft betaald.

Wat is een naheffingsaanslag parkeerbelasting?

Parkeerbelasting is een belasting die u betaalt als u parkeert op een parkeerplek waar deze belasting volgens de gemeentelijke bepalingen verplicht is. Als u geen of te weinig parkeerbelasting (parkeergeld) betaalt, kunt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting krijgen.

naamw. (v.) Uitspraak: [na’hɛfɪŋ] Verbuigingen: naheffingen (meerv.) Verbuigingen: naheffinkje (verkleinwoord) het opleggen van een bedrag dat je achteraf extra moet betalen Voorbeelden: `Een naheffing vragen omdat…

Wanneer krijg je geld terug van de belasting?

Belastingteruggave 2020: wanneer uitbetaling belasting? Iedereen moet ieder jaar zijn of haar aangifte inkomstenbelasting indienen. Dit kan in de periode van 1 maart tot en met 30 april 2020. Mogelijk krijg je geld terug van de belasting omdat je teveel belasting hebt betaald gedurende het jaar.

Wanneer kan je de belasting terugkrijgen van inkomstenbelasting?

Als je geld terugkrijgt van de belasting kan je deze belastingteruggave verwachten binnen een week na het ontvangen van de aanslag. Bij het voorbeeld waarbij je voor 1 april je aangifte inkomstenbelasting indient betekent het dat je dus voor 1 juli je aanslag ontvangt en dus uiterlijk begin juli de belastingteruggave op je rekening hebt staan.

Waar kun je belasting terugvragen of betalen?

Jongeren: belasting terugvragen of betalen. Werk je of heb je een uitkering? Dan betaal je hierover belasting. Vaak houdt je werkgever of uitkeringsinstantie dit automatisch in op je loon of uitkering. Van deze inhouding kun je vaak een deel terugkrijgen. Ook kun je vanaf je 18e recht hebben op toeslagen.

Wat is een belastingteruggave?

Belastingteruggave, ook wel bekend als belastingteruggaaf, is het geldbedrag dat je terugkrijgt van de Belastingdienst na het indienen van je opgaaf van de inkomstenbelasting. Je krijgt geld van de belasting terug als je gedurende het kalenderjaar ervoor teveel belasting hebt betaald.

Related Posts