Waar vind discriminatie plaats?

Waar vind discriminatie plaats?

Directe discriminatie vindt plaats als iemand niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op basis van achternaam, werknemers op de werkvloer worden gepest om hun huidskleur of seksuele achtergrond, of wanneer een arbeidscontract van een vrouw wordt beëindigd omdat ze zwanger is.

Wat is het gevolg van discrimineren?

Discriminatie ervaren gaat gepaard met een minder goede fysieke gezondheid en vooral een minder goede psychische gezondheid. Dat komt naar voren in diverse studies. Discriminatie is dus niet alleen schadelijk voor het slachtoffer zelf maar kan ook negatieve effecten hebben voor de omgeving.

Wat doet discriminatie met iemand?

Discriminatie zorgt voor ongelijkheid en uitsluiting van individuen en groepen. Het treft migranten, minderheden, vrouwen, leden van inheemse gemeenschappen en mensen met een beperking, een andere huidskleur, een ander geloof of een andere seksuele voorkeur.

Het probleem. Discriminatie zorgt voor ongelijkheid en uitsluiting van individuen en groepen. Het treft migranten, minderheden, vrouwen, leden van inheemse gemeenschappen en mensen met een beperking, een andere huidskleur, een ander geloof of een andere seksuele voorkeur.

Hoe herken je discriminatie op de werkvloer?

Wat te doen bij discriminatie op het werk?

Meld discriminatie online op discriminatie.nl. Of meld discriminatie telefonisch op 0900 – 2 354 354 [aanklikbaar] (10 cent per minuut). U krijgt advies van een over wat u het beste kunt doen.

Wie wordt er gediscrimineerd?

Mensen met een andere godsdienst, seksuele oriëntatie of huidkleur kunnen als een bedreiging worden gezien, of als concurrentie bij het vinden van werk of een woning. Angst voor het onbekende en een gevoel van onveiligheid zijn dan ook belangrijke oorzaken van discriminatie.

Hoe los je discriminatie op?

6 Tips om discriminatie te verminderen

  1. Gewoon erover praten helpt niet.
  2. Zet in op empathie.
  3. Maak gebruik van de meerdere vliegen-methode.
  4. Oefenen met buiten het hokje denken.
  5. Herinner iemand zich te gedragen.
  6. Verander het beeld dat een wijk van zichzelf heeft.

Kan je aangifte doen van discriminatie?

U kunt via 0900-8844 een melding doen of een afspraak maken om aangifte te doen. Als u aangifte doet, is dat een verzoek aan de politie om een onderzoek te starten naar de dader. Een (hulp)officier van justitie bepaalt na de aangifte of er inderdaad sprake is van discriminatie volgens de wet.

Related Posts