Welke studie voor boekhouder?

Welke studie voor boekhouder?

Via het reguliere onderwijs kun je boekhouder worden door een mbo-opleiding op niveau 4 te volgen (administrateur) of een hbo-opleiding op het niveau van bachelor. In sommige financiële studierichtingen aan de universiteit leer je overigens ook de basis van boekhouden.

Wat na Accounting Administration?

Ben jij sterk met cijfers en ga je steeds nauwkeurig te werk? In deze praktijkgerichte opleiding verruim je je boekhoudkundige kennis waardoor je nadien aan de slag kan als onder andere zelfstandige boekhouder, op de financiële dienst van een bedrijf of in een boekhoudkantoor.

De Boekhouder moet een opleiding MBO niveau 4 hebben gevolgd in de richting van administrateur, of een HBO opleiding hebben gedaan. Als de boekhouder een HBO opleiding heeft gevolgd hoeft hij niet aan een bepaalde studierichting te voldoen.

Hoe word je erkend boekhouder?

Om zo’n erkenning te verkrijgen, moet je eerst en vooral stage lopen om de nodige beroepskennis op te doen. Vóór je kan starten aan je stage moet je, je registreren bij het Beroepsinstituut en hier ook je stage-aanvraag indienen: Boekhouders en fiscalisten kunnen terecht bij het BIBF.

Welke opleiding boekhouden HBO?

De opleiding HBO Boekhouden is bestemd voor iedereen die op HBO-niveau kennis wil opdoen over financiële en bedrijfseconomische onderwerpen. Bijvoorbeeld voor wie een baan in de boekhouding of accountancy ambieert.

Wat moet een boekhouder kennen?

Voor deze taken kun je een boekhouder inhuren:

  1. Administratie bijhouden.
  2. Facturen opstellen.
  3. BTW-aangifte opstellen.
  4. Aangifte Inkomstenbelasting.
  5. Opstellen van Jaarrekening, Balans, Winst- en Verliesrekening.
  6. Adviseren over belastingen en financiële bedrijfsvoering.

Wat kun je met basiskennis boekhouden?

Met het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) heb je kennis op bedrijfsfinancieel vlak en sta je altijd sterker. Je kunt je eigen vermogen berekenen en journaalposten maken van de belangrijkste financiële feiten. Je schrikt niet van een kolommenbalans of een voorraadboek.

Wat moet je goed kunnen als boekhouder?

Vacature van een boekhouder.

  • Vaardigheid 1: stiptheid.
  • Vaardigheid 2: nauwkeurigheid.
  • Vaardigheid 3: verantwoordelijk.
  • Vaardigheid 4: Vlot in administratie.
  • Vaardigheid 5: wiskundig en analytisch.
  • Vaardigheid 6: communicatief.
  • Vaardigheid 7: werken met computers en bijbehorende (boekhoud)software.
  • Related Posts