Inhoudsopgave
Welke opleiding voor Kraamverpleegkundige?
Om Kraamverpleegkundige te worden moet je eerst de MBO (niveau 4) of HBO opleiding Verpleegkunde hebben afgerond. Beide opleidingen duren 4 jaar. Hierna moet je de de vervolgopleiding Obstetrie Verpleegkunde volgen.
Hoe verloopt het verpleegkundig proces bij een kind?
Dit betreft het verlenen van de verpleegkundige zorg conform de in het verpleegplan geplande activiteiten, het aanbieden van voedsel en vocht, helpen met hun lichamelijke verzorging, afhankelijk van de leeftijd helpen met de uitscheiding en de kinderen de mogelijkheden bieden zich te bewegen.
Hoe lang duurt opleiding neonatoloog?
De opleiding duurt 12 tot 15 maanden. Dit is afhankelijk van je ervaring en je dienstverband. Je werkt tijdens de opleiding in een dienstverband van minimaal 32 uur.
Kun je na Verpleegkunde Verloskunde studeren?
Hogeschool Zeeland (HZ) biedt daarnaast in samenwerking met Hogeschool Antwerpen een speciaal traject Verpleegkunde & Verloskunde aan. Deze hbo-opleiding duurt vijf jaar en na afronding kun je zowel in de verpleegkunde als in de verloskunde aan de slag.
Wat is kindzorg?
Kindzorg is zorg voor het zieke kind en gezin in de eigen omgeving. Deze zorg kan nodig zijn vanwege bijvoorbeeld ziekte of een lichamelijke beperking. Voor kindzorg is geen verwijzing van de huisarts of kinderarts nodig. Ouders en verzorgers kunnen zelf contact opnemen met een zorgaanbieder.
Wat doe je als kinder verpleegkundige?
Als kinderverpleegkundige verzorg en verpleeg je kinderen met gezondheidsproblemen. Wassen, verschonen en helpen met eten en drinken behoren tot de dagelijkse verzorging van je patiënten. Je verzorgt en verbindt eventuele wonden en bewaakt het infuus.
Wat is obstetrische zorg?
Als obstetrieverpleegkundige werk je op de verpleegafdeling of polikliniek van het ziekenhuis. De obstetrie afdelingen vormen een werkomgeving met uitersten in emotionele ervaringen van en met patiënten, samenhangend met geboorte en dood.
Wat doe je als obstetrie verpleegkundige?
Zo assisteer je de gynaecoloog of verloskundige tijdens een bevalling, begeleid je zwangere vrouwen (en de partner) tijdens de bevalling, verzorg en verpleeg je de zwangere en het pasgeboren kind en geef je voorlichting aan ouders over de verzorging van hun kind.