Waar vraag ik een second opinion aan?

Waar vraag ik een second opinion aan?

Hoe vraagt u een second opinion in Nederland aan?

  1. Neem contact op met uw arts.
  2. Bel de Zorgcoach.
  3. Wij kunnen u helpen bij de keuze van uw ziekenhuis en uw specialist.
  4. Vraag uw medisch dossier op bij uw behandelend specialist.
  5. De andere specialist beoordeelt uw medisch dossier.
  6. Bespreek het advies.

Zo vraagt u een second opinion aan

  • Vraag uw arts om een verwijzing. Uw second opinion wordt dan vergoed.
  • Maak een afspraak bij een andere arts. Vermeld dat het gaat om een second opinion.
  • Bezoek de andere arts voor uw second opinion.
  • Bespreek de resultaten met uw eigen arts.

Kan ik zelf een second opinion aanvragen?

Uw eigen zorgverlener, de hoofdbehandelaar, kan zelf voor een second opinion verwijzen naar een collega. Maar u mag ook zelf iemand kiezen. De andere zorgverlener geeft zijn/haar oordeel over de diagnose van, of handeling door, uw eigen hoofdbehandelaar. U kunt zelf voor een second opinion kiezen.

Heb je altijd recht op second opinion?

Als een patiënt twijfelt over een diagnose of behandeling, dan heeft hij het recht om een second opinion te vragen. Er is sprake van een second opinion als een patiënt aan een tweede, onafhankelijke arts vraagt om een diagnose of voorgestelde behandeling van een andere arts te beoordelen.

Wat kost een second opinion tandarts?

Het doel van een second opinion is om u beter in staat te stellen uw eigen mening te vormen over de diagnose en het voorgestelde behandelplan. Wat kost een second opinion bij de tandarts? De kosten van een second opinion bedragen circa €103.

Is een second opinion gratis?

Een second opinion is een oordeel van een andere arts dan de arts die u behandelt. U krijgt een second opinion vergoed uit de basisverzekering.

Heb je voor een second opinion een verwijzing nodig?

Voor een second opinion heeft u een verwijzing van uw behandelend arts nodig. Hij moet aan uw verzoek voldoen. Behalve als hij daartegen zwaarwegende argumenten heeft. Die moet hij dan onderbouwd aan u laten weten.

Hoe vaak mag je een second opinion aanvragen VGZ?

U heeft altijd recht op een second opinion Dan kunt u altijd de mening van een tweede arts vragen. Hij beoordeelt uw diagnose of behandeling opnieuw. Zo heeft u meer zekerheid.

Heb je een verwijsbrief nodig voor een second opinion?

Verwijzing nodig voor second opinion Voor een second opinion heeft u een verwijzing van uw behandelend arts nodig. Hij moet aan uw verzoek voldoen. Behalve als hij daartegen zwaarwegende argumenten heeft.

Wat is Loonopschorting?

Uw medewerker krijgt pas weer loon op het moment hij zich aan de verplichtingen houdt. Bij een loonopschorting houdt uw medewerker recht op loon. Alleen de uitbetaling daarvan wordt tijdelijk stopgezet tot hij weer aan zijn verplichtingen voldoet. Loonopschorting wordt veel gebruikt als drukmiddel.

Gerelateerde berichten