Wat houdt de versterking van de eerstelijnszorg in?

Wat houdt de versterking van de eerstelijnszorg in?

Om de (eerstelijns)zorg toekomstbestendig te organiseren is het belangrijk dat de zorg innovaties en nieuwe ontwikkelingen omarmt en implementeert in de dagelijkse praktijk. Wij zien daarbij graag dat er maximaal wordt ingezet op innovaties en ontwikkelingen gericht op (Zinnige) Zorg op de juiste plek.

Wat is een poortwachtersfunctie huisarts?

De belangrijkste functies van de poortwachter zijn de selectie waardoor patiënten de juiste zorg op de juiste plaats krijgen, en de continue verantwoordelijkheid voor het beheer van het medisch dossier, zodat iedereen een arts heeft die het overzicht over de verschillende aandoeningen behoudt.

Wat wordt bedoeld met de 0e lijns zorg?

De nulde lijn noemen we ook de basisgezondheidszorg. De nulde lijn heeft een aantal kenmerken. Ten eerste is het zorg die wordt aangeboden zonder dat iemand er om vraagt. De zorgvrager vraagt dus niet zelf om die zorg.

Door het financieren van innovatieve projecten gericht op het versterken van de (kwaliteit van) eerstelijnszorg proberen wij goede zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Wij zien daarbij graag dat er maximaal wordt ingezet op innovaties en ontwikkelingen gericht op (Zinnige) Zorg op de juiste plek.

Wat is de organisatiekracht van de eerstelijnszorg?

Eerstelijnszorg is georganiseerd volgens de principes van het monodisiciplinair kleinbedrijf, maar omvat veel meer disciplines. Hierdoor kan het niet altijd de kenmerken zoals boven omschreven waarmaken. Ondanks de invoering van zorggroepen, gezondheidscentra en huisartsenposten blijft de organisatiekracht van de eerstelijn een zwak punt.

Is eerstelijnszorg vergoed?

Eerstelijnszorg. Eerstelijnszorg is de zorg waarvan iedereen gebruik kan maken zonder verwijzing. Zorg van de huisarts krijg je wel helemaal vergoed en gaat ook niet van je eigen risico af. Dit is niet het geval wanneer de huisarts materiaal bij je afneemt en dit laat onderzoeken in het laboratorium.

Wat is de tweedelijnszorg?

De tweedelijnszorg is zorg van alle hulpverleners waarvoor je een verwijzing nodig hebt. Dit zijn bijvoorbeeld alle specialisten in het ziekenhuis of de kliniek. Maar ook revalidatie en psychische hulp vallen onder tweedelijnszorg. Zonder verwijzing kun je niet bij deze zorgverleners terecht.

Related Posts