Heb je een speciale kabel nodig voor PoE?

Heb je een speciale kabel nodig voor PoE?

Het voordeel van Power over Ethernet is dat apparaten stroom en data via één netwerkkabel verkrijgen. Er is geen extra adapter nodig om het PoE-apparaat van stroom te voorzien. Dit is vooral handig wanneer geen stopcontact in de buurt is.

Is CAT5e geschikt voor PoE?

De manier waarop het werkt is eenvoudigl Ethernetkabels conform CAT5e (of hoger) standaarden bestaan uit vier getwist paar-kabels en PoE verstuurt stroom over deze paren naar PoE-compatibele apparaten. Gegevensoverdracht wordt niet verstoord, aangezien getwist paar-ethernet een ander signaal gebruikt.

Hoe LAN kabels trekken?

U kunt de trekveer aan de zwarte draad binden, zo kunt u beter eerst de trekveer door de loze leiding heen trekken. Daarna knoopt u cat 5 of cat 6 utp kabel aan de trekveer en trekt u netwerkkabel door de buis heen. Daarna kunt u hem op de juiste wijze aansluiten. Zo kunt u dus een internet kabel zelf trekken.

Welke apparaten werken met PoE?

Dan is een PoE switch of injector met 802.3at nodig. Deze (PoE+) is backwards compatible. Je kunt dus ook apparatuur geschikt voor 802.3af voeden met 802.3at. Dankzij de PoE technologie kunnen IP-camera’s, WiFi access points en VoIP-toestellen gevoed worden via een PoE-switch of een PoE-injector.

Heeft een router PoE?

De PoE netwerkkabel sluit je aan op het netwerkapparaat. Maak dan gebruik van PoE injectors. Deze hebben vaak meerdere poorten, zodat de injector ook werkt als een switch of router. Het grootste voordeel van PoE is dat je slechts een netwerkkabel nodig hebt voor data en stroom.

Hoe draden trekken?

Een draad erbij trekken Gebruik één van de zittende draden als ’trekdraad’. Bevestig aan het uiteinde van die draad twee draden: de nieuwe draad en een draad die dezelfde kleur heeft als de ’trekdraad’. Trek nu de trekdraad uit de buis. Zo trek je de twee nieuwe draden er voorzichtig en eenvoudig in.

Related Posts