Heb je voor een gashaard een rookkanaal nodig?

Heb je voor een gashaard een rookkanaal nodig?

Verreweg het merendeel van de hedendaagse gaskachels en gashaarden zijn voorzien van een gesloten verbrandingssysteem. Hierbij is er geen traditionele schoorsteen meer nodig. Het unieke PowerVent® systeem van DRU biedt nog meer mogelijkheden voor het plaatsen van een gashaard.

Heeft een gashaard geen afvoer nodig?

Bij een gashaard is het, net als bij de houtkachel, verboden en onmogelijk om niet gebruik te maken van een rookafvoer. Er mag dan geen as vrijkomen, de warme opstijgende lucht moet nog altijd afgevoerd worden. In tegenstelling tot de houtkachel mag bij de gashaard wel gebruik gemaakt worden van de geveldoorvoer.

Wat kost het om een gashaard te plaatsen?

Door de vele mogelijkheden voor de plaatsing van een gashaard zullen de prijzen ook sterk variëren. Voor de plaatsing van een basis inbouw gashaard kan je je verwachten aan een startprijs van ongeveer 3500 euro, maar onder meer het gekozen type en de afwerking kunnen de prijs nog doen oplopen.

Wat is nodig voor een gashaard?

De grootte van de kamer en het benodigde vermogen

Ruimte Goed geïsoleerd Redelijk geïsoleerd
100 m3 6.0 kW 8.0 kW
120 m3 7.2 kW 9.6 kW
140 m3 8.4 kW 11.2 kW
160 m3 9.6 kW 12.8 kW

Welke afvoer voor gashaard?

Een gashaard met een open afvoersysteem haalt zijn zuurstof uit de ruimte waar de gashaard staat. In dit geval moet de afvoer aangesloten worden op een kanaal of schoorsteen welke boven de nok van het dak uitmondt. Een open systeem kan alleen toegepast worden in oudere huizen.

Wat kost een haardvuur op gas?

De basisprijs voor een inzetcassette om bijvoorbeeld een openhaard om te bouwen zit meestal rond de 3.500 euro. Daar zijn de werkuren, plaatsing, het rookkanaal en de BTW inbegrepen. Wil u meer opties of wil u ook het interieur rondom aanpassen?

Related Posts