Heeft een uitzendkracht recht op pensioen?

Heeft een uitzendkracht recht op pensioen?

Een uitzendkracht bouwt pensioen op wanneer hij minimaal 21 jaar oud is en tenminste 26 weken gewerkt heeft voor hetzelfde uitzendbureau. Op het moment dat een uitzendkracht voldoet aan de vereisten, dient het uitzendbureau de uitzendkracht aan te melden bij pensioenfonds StiPP.

Wat moet je doen als je geen pensioen opbouwt?

In dit artikel lees je wat de opties zijn wanneer je geen pensioen opbouwt via je werkgever.

  1. Ik bouw geen pensioen op via mijn werkgever, mag dat wel?
  2. Onderhandel over je arbeidsvoorwaarden.
  3. Bouw zelf je pensioen op.
  4. Sparen op een aparte spaarrekening.
  5. Beleggen.
  6. Banksparen of bankbeleggen.
  7. Slim sparen met rente.

Welke beroepen vallen onder zware beroepen pensioen?

Volgens de gehanteerde definitie komen zeven UWV-sectoren in aanmerking voor een regeling voor een vervroegd pensioen voor zware beroepen. Deze sectoren zijn, de afbouw -en natuursteenbranche, de schilders, dakdekkers, reiniging, visserij en taxi – en ambulancevervoer.

Waarom bouw ik geen pensioen op over mijn hele salaris?

Elk jaar bouwt u pensioen op over een deel van uw bruto salaris in dat jaar. U bouwt niet over uw hele salaris pensioen op. Wij houden namelijk rekening met de AOW die u straks van de overheid krijgt. Het deel van uw salaris waarover u geen pensioen opbouwt heet franchise.

Welk pensioenfonds heeft Randstad?

De pensioenopbouw voor het vaste personeel van de Randstad-ondernemingen vindt sinds juli 2015 plaats bij ABN-Amro Pensioenen.

Een uitzendkracht bouwt pensioen op wanneer hij minimaal 21 jaar oud is en tenminste in 8 weken gewerkt heeft voor hetzelfde uitzendbureau. Op het moment dat een uitzendkracht voldoet aan de vereisten, dient het uitzendbureau de uitzendkracht aan te melden bij pensioenfonds StiPP.

Wat is plus pensioen?

In de Plusregeling betaalt u de premie voor uw pensioen samen met uw werkgever. In de Plusregeling bouwt u meer pensioen op dan in de Basisregeling en hebben naast gehuwden en geregistreerde partners ook samenwonenden recht op partnerpensioen.

Gerelateerde berichten