Hoe begeleid je kinderen met overgewicht?

Hoe begeleid je kinderen met overgewicht?

Het stimuleren van gezonde voeding, meer water drinken, voldoende slapen en meer bewegen en sporten staat centraal. De ketenaanpak waarbij de gemeente samen met partijen zich richt op het tijdig signaleren van kinderen met overgewicht en obesitas en hen de juiste ondersteuning en begeleiding, op maat, bieden.

Wat is de oorzaak van overgewicht of obesitas?

Oorzaak. Er is vaak geen duidelijke oorzaak voor overgewicht of obesitas. Doorgaans is er sprake van een combinatie van factoren, zoals een overmatige consumptie, ongezond eten (veel suikers en vet) en te weinig beweging. Deze genoemde factoren staan liggen vaak ten grondslag aan de omgeving waarin de persoon zich bevindt.

Welke fysiotherapeuten helpen bij overgewicht en obesitas?

Fysio- en bewegingstherapeuten kunnen mensen met overgewicht en obesitas op weg helpen om af te vallen. In dat geval staat bewegen onder begeleiding centraal, bijvoorbeeld in het fitnesscentrum van een therapeut. Daarnaast kan fysiotherapie ook een effectieve manier zijn om klachten die zijn ontstaan door overgewicht het hoofd te bieden.

Waarom hebben kinderen te maken met overgewicht?

Steeds meer volwassen en kinderen hebben te maken met overgewicht. Dat komt omdat we minder bewegen, maar ons wel blijven vullen met calorierijk eten. Een slechte zaak, want overgewicht neemt tal van gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals een grotere kans op het ontwikkelen diabetes en een grotere vatbaarheid voor hart- en vaatziekten.

Wat is het risico op suikerziekte bij kinderen met overgewicht?

Kinderen met overgewicht lopen het risico op een verhoogde hoeveelheid cholesterol in het bloed. Ze kunnen de eerste tekenen van suikerziekte vertonen. In combinatie met een verhoogde bloeddruk kan dit leiden tot een vroegtijdige beschadiging van de bloedvaten.

Related Posts