Hoe begint een zwangerschapsmasker?

Hoe begint een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker, ook wel melasma of chloasma genoemd, wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat de cellen in het gezicht meer pigment aanmaken, waardoor (donker)bruine vlekken kunnen ontstaan.

Welke gezichtscreme als je zwanger bent?

Ten eerste raden we je aan met je huisarts of arts te overleggen als je van plan bent specifieke huidverzorgingsproducten te (blijven) gebruiken. Gelukkig zijn de meeste producten gewoon geschikt tijdens de zwangerschap. Denk aan reinigers, toners, dag- en nachtcrèmes, oogcrèmes, scrubs en lippenbalsems.

Hoe ontstaat het zogenaamde zwangerschapsmasker? De pigmentvlekken die kunnen ontstaan in je gezicht in het tweede en derde trimester van de zwangerschap, worden ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Pigment bestaat uit een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door de huid wanneer je bent blootgesteld aan zonlicht.

Hoe snel kun je een zwangerschapsmasker krijgen?

Wanneer ontstaat een zwangerschapsmasker? De meeste vrouwen krijgen pas in het tweede of derde trimester van de zwangerschap te maken met deze ontsierende en onregelmatige vlekken.

Lees ook:   Wat te doen tegen zwervers?

Hoe lang kans op zwangerschapsmasker?

De pigmentvlekken van een zwangerschapsmasker zijn niet gevaarlijk en verdwijnen na je bevalling geleidelijk. Dit kan wel een paar maanden tot soms ruim een jaar duren. In sommige gevallen blijf je altijd een paar pigmentvlekken op de huid zien. Helaas kunnen de vlekjes niet goed behandeld worden.

Hoeveel maanden zwangerschapsmasker?

Dit zogenaamde ‘zwangerschapsmasker’ of chloasma is een typische hyperpigmentatie die in het algemeen voorkomt tussen de 4e en 6e zwangerschapsmaand. De bruine vlekken zijn volstrekt goedaardig, maar toch worden ze door de toekomstige mama’s als storend ervaren gezien het onesthetische karakter.

Hoe ziet een zwangerschapsmasker eruit?

De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat de cellen in het gezicht meer pigment aanmaken, waardoor (donker)bruine vlekken kunnen ontstaan. Bij een zwangerschapsmasker zijn deze vlekken meestal te zien op het voorhoofd, de jukbeenderen, rondom de ogen, op de bovenlip en de kin.

Hoe gaat een zwangerschapsmasker weg?

Een zwangerschapsmasker is ongevaarlijk. In de meeste gevallen verdwijnt het een paar maanden na je bevalling vanzelf weer. Dat neemt niet weg dat de pigmentatie wel vervelend kan zijn. Probeer daarom uit de zon te blijven en een goede zonnebrand te gebruiken.

Lees ook:   Hoe gevaarlijk is fietsen?

Kan je zonnen als je zwanger bent?

Zonnen is niet bepaald goed voor je huid, ook niet als je zwanger bent. Voor je ongeboren baby heeft zonnen onder de zonnebank echter geen negatief effect. De uv-straling dringt niet door tot in de baarmoeder. Maar voor jou kan te veel uv-straling wel schadelijk zijn, omdat je huid zo sneller veroudert.

Kan je zwangerschapsmasker krijgen na bevalling?

Een paar maanden na je bevalling verdwijnen de pigmentvlekken in de meeste gevallen vanzelf weer. Dit gebeurt zodra je hormonen weer helemaal zijn gestabiliseerd. Wanneer een vrouw opnieuw zwanger wordt, is de kans groot dat ze weer een zwangerschapsmasker ontwikkelt.

Hoe ziet een zwangerschapsmasker er uit?

Hoe zwangerschapsmasker verwijderen?

Een zwangerschapsmasker heeft meestal een hormonale oorzaak en dankt zijn naam daarom aan de zwangerschap. Wij kunnen zwangerschapsmasker prima verwijderen. Soms door lasertherapie, maar meestal met peelings en/of producten van ZO medical. Dit is afhankelijk van je pigment.

Heeft baby in buik last van warmte?

Heeft mijn ongeboren kindje last van de hitte? Als je het zelf al zo warm hebt, vraag je je misschien af of de hitte kwaad kan voor je ongeboren kindje. De zon zelf is niet schadelijk voor je baby, aangezien uv-straling niet door de baarmoeder heen gaat. Een zomerse dag heeft dus niet direct impact op je kindje.

Lees ook:   Wat gebeurt er als je drinkt op antabuse?

Hoe lang blijft zwangerschapsmasker?

Goed nieuws: bij de meeste vrouwen verdwijnt het zwangerschapsmasker enkele maanden na de bevalling vanzelf en is verdere actie niet nodig. Zodra je hormonen weer volledig in balans zijn, zullen de vlekken lichter worden en uiteindelijk verdwijnen.

Is een zwangerschapsmasker blijvend?

Gaat het zwangerschapsmasker ook weer af? Vaak zien we dat de bruine vlekken zich langzaam ontwikkelen in het 2e en 3e trimester van de zwangerschap. Gelukkig: na de bevalling verdwijnt het melasma meestal ook weer geleidelijk. Helaas is bij een deel van de vrouwen melasma blijvend zichtbaar.

Hoe kom ik van zwangerschapsmasker af?

Hoe kom je van zwangerschapsmasker af?

Wat kun je doen tegen een zwangerschapsmasker?

Zwangerschapsmasker verminderen De grootste factor voor het ontstaan van een zwangerschapsmasker is de zon. Gebruik daarom tijdens je zwangerschap een goede zonbescherming om verdere pigmenttoename te voorkomen. Het goede nieuws: de verkleuring is tijdelijk en verdwijnt meestal na de bevalling.

Related Posts