Hoe blauwe regen zaaien?

Hoe blauwe regen zaaien?

De blauwe regen is heel simpel te zaaien. Je kunt het zaad ook zelf oogsten uit de peulen die na de bloei ontstaan. De zaden kun je, zodra ze gerijpt zijn, in de grond stoppen. In het voorjaar zullen ze ontkiemen.

Hoe diep blauwe regen planten?

U plant de blauwe regen net zo diep als deze heeft gestaan. Dit valt te zien aan de donkere kleur aan de onderkant van de stam. Let u op bij het kopen van een van de blauwe regen. De Wisteria floribunda, bloeit pas na 10 jaar gelijk met de bladeren.

Is blauwe regen te stekken?

Zijn de planten uit zaad opgekweekt dan bestaat een flinke kans dat ze nooit zullen bloeien. Daarom wordt blauwe regen meestal uit stek vermeerderd, of via afleggers opgekweekt.

Hoe groeit een blauwe regen?

Klimplanten groeien van nature vanuit de schaduw. Ze beginnen laag als jonge plant en zoeken al klimmend de weg naar boven richting de zon. Het is voor de meeste planten wel zo dat ze bij meer zon rijkelijker zullen bloeien. Zo ook voor de Wisteria.

Wat te doen met peulen Blauwe Regen?

Sierheesters: Haal alle peulen weg die worden gevormd na de bloei van de blauwe regen of Wisteria. Indien je ze verwijderd krijg je volgend jaar een rijkere bloei. Je kunt ze ook laten hangen als decoratief element, maar weet dat de peulen zeer giftig zijn.

Wat is de beste tijd om een blauwe regen te planten?

Blauweregen standplaats De blauweregen is zeer winterhard en groeit op elke plek in de volle zon of halfschaduw. Het vroege voorjaar is een goede tijd om deze klimmer te planten. Zorg voor voedzame grond en geef regelmatig wat kalk.

Hoe geleid je een blauwe regen?

Wisteria moet worden geleid; aan/langs muren of over een pergola. Een stevig geconstrueerde pergola is nodig. Een volgroeide blauwe regen vertegenwoordigt een behoorlijk gewicht. Wordt de blauwe regen langs een muur geleid, dan zijn flinke haken nodig om de aanbinders eraan vast te maken.

Related Posts