Hoe boek je een terugbetaling?

Hoe boek je een terugbetaling?

Als een deel van de uitgave door de leverancier wordt terugbetaald kan je dit op twee manieren inboeken in Rompslomp. De ingeboekte uitgave bewerken en de terugboeking als uitgave regel toevoegen als negatief bedrag. Vervolgens kun je de betalingen koppelen aan deze uitgave.

Hoe boek ik een creditnota?

Om een creditnota aan te maken dient u in de module Facturatie of Boekhouding een boeking te doen waarbij u de aantallen, of enkel de bedragen in de min zet. Ook kunt u op de knop “+ Creditnota” klikken binnen een factuur. Als u een creditnota voor een inkoop dient te maken dan dient u een min factuur te maken.

Hoe boek je vervoerskosten?

Reis je met het openbaar vervoer, dan trek je eerst de btw af (dat is 9%) en de overige kosten boek je als bedrijfskosten in een aparte post ‘zakelijke reiskosten’. Ook abonnementskosten voor bijvoorbeeld een huurauto en OV-fiets kun je inboeken als zakelijke reiskosten, als je die diensten zakelijk gebruikt.

Lees ook:   Hoe lang is abortus legaal in Nederland?

Hoe boek je een verkoopfactuur?

Je boekt het hele factuurbedrag in een verkoopdagboek bij één debiteur en het omzetbedrag (exclusief btw) bij één tegenrekening (bijvoorbeeld een omzetrekening). Je vult het brutofactuurbedrag (inclusief btw), het nettobedrag (exclusief btw) en de btw-code in.

Hoe boek ik een creditfactuur in snelstart?

2. Een inkoopfactuur credit boeken

  1. Ga links in het overzicht naar Inkopen.
  2. Sleep of selecteer het bestand om toe te voegen of klik op Handmatige inkoop toevoegen.
  3. De factuur boek je hetzelfde in als hoe je een normale inkoopfactuur zou boeken, maar alles moet nu in het negatief worden geboekt.

Hoe boek je een factuur in?

Het invoeren van een factuur gaat als volgt: U gaat in e-Boekhouden.nl naar ‘Boekhouden’ > ‘Invoeren’ > ‘Facturen’. Bij ‘Soort boeking’ selecteert u ‘Factuur ontvangen’ of ‘Factuur verstuurd’.

Hoe boek je een debiteur?

Een dotatie dubieuze debiteuren / oninbare factuur boekt u in als u verwacht geen betaling meer te ontvangen van uw debiteur. Dit bedrag boekt u exclusief btw. Dit doet u omdat de btw pas teruggevraagd wordt indien de factuur daadwerkelijk oninbaar lijkt. Daarna kunt u een voorziening treffen voor deze factuur.

Wat als btw aangifte niet klopt?

Als u uw btw-aangifte naar ons verzonden hebt, kunt u die alleen nog wijzigen of aanvullen met het formulier ‘Suppletie omzetbelasting’. U vindt dit formulier als u ingelogd bent via ‘Inloggen voor ondernemers’.

Hoe verkoopfactuur boeken?

Related Posts