Hoe dik stuclaag aanbrengen?

Hoe dik stuclaag aanbrengen?

Bij het aanbrengen van pleisterlaag moet u het materiaal niet proberen te besparen of er mee overdrijven. Daarom is aangenomen dat de minimale dikte van binnenpleister 5 mm bedraagt ​​- gips met de hand aangebracht en 8 mm – gips machinaal aangebracht.

Hoeveel zakken gips per m2?

Met 20 kg (en 12 liter water) kun je ongeveer 5 m2 stucen.

Hoe dik moet pleisterwerk zijn?

Pleisterwerk kan worden aangebracht vanaf 1 mm dikte tot aan wel 5 cm. In een nieuwbouw woning zal de pleisterlaag maar een paar mm dik worden aangebracht, terwijl in een bestaande oudere woning snel al diktes worden bereikt van 1 cm, dit word dan ook vaak raapwerk genoemd.

Hoe dik stucwerk op gipsplaat?

Stucwerk aanbrengen Wij smeren altijd eerst een primer laag en daarna een dikke laag specie die varieert tussen de 5 en 8 mm dikte afhankelijk van de ondergrond ook als wij gipsplaten stucen. Dit vanwege de spanning die op de plafonds en wanden kunnen ontstaan.

Wat betekent pleisterwerk?

Pleisterwerk is een stucmethode. Een pleisterlaag is een dunne laag specie (mortel) van kalk of gips, soms met cement, vaak met zand, die vlak op muur, gewelf of plafond wordt aangebracht.

Wat is het verschil tussen stucwerk en pleisterwerk?

Het verschil is makkelijk uit te leggen. Raapwerk is een dikkere laag stucwerk (aangebrachte gips ) dan het laten dun pleisteren van de muren. Pleisterwerk heeft meestal een laagdikte tussen de 2 en 4 mm dikte.. Pleisteren is een zeer strakke wand of plafondafwerking wat kan bestaan uit een enkel of een dubbele laag.

Hoeveel kg gips per m2?

Meer informatie

Artikelnummer 958
EAN 5413503014026
Merk Knauf
Droogtijd 5 Minuten
Verbruik per m2 8,33 Kilogram

Hoeveel zakken MP75 per vierkante meter?

Technische Specificaties

Categorie: Gipsgebonden basispleisters
Netto inhoud: 25 KG
Rendement condities: Bij laagdikte van 10 mm
Rendement per verpakking: 3 M2
Ruimte buiten: Binnen

Hoeveel cm pleisterwerk?

Bij glad pleisterwerk (standaard bij nieuwbouw) brengt de stukadoor een pleisterlaagje aan van 1 à 6 mm. Bij renovaties is soms een dikkere laag (7 mm tot 5 cm) nodig om de slecht gemetselde of beschadigde muren en plafonds recht te krijgen.

Related Posts