Hoe doe je de was stappenplan?

Hoe doe je de was stappenplan?

Voor je je wasgoed in de wasmand gooit vergeet je beter niet de volgende dingen te doen:

 1. Sluit altijd alle ritsen.
 2. Doe de knopen dicht.
 3. Keer je was binnenstebuiten.
 4. Controleer de zakken (en sluit ook de ritsen ervan indien aanwezig)
 5. Voorbehandelen.
 6. Inladen.
 7. Wasmiddel.
 8. Wasprogramma.

Hoe doe je gekleurde was?

Stappenplan voor bonte was doen

 1. Selecteer de bonte was.
 2. Keer kledingstukken binnenstebuiten.
 3. Stop de was in de wasmachine.
 4. Voeg een colour catcher doekje toe.
 5. Voeg wasmiddel voor gekleurde was toe.
 6. Kies wasprogramma synthetica/synthetisch.
 7. Laat de wasmachine het volledige wasprogramma draaien.
 8. Hang de was uit.

Was komt niet droog uit de wasmachine?

Wanneer je wasgoed niet droog uit de wasmachine komt na het centrifugeren, is er sprake van een disbalans in het apparaat. Hierdoor wordt het toerental automatisch gereduceerd, waardoor er minder water wordt weggepompt. Stop altijd groot en klein wasgoed door elkaar in de trommel om een betere verdeling te krijgen.

Was komt te nat uit de wasmachine?

Als het wasgoed drijfnat uit de wasmachine komt, heeft de wasmachine meestal niet of niet hard genoeg gecentrifugeerd. Controleer eerst of de wasmachine wel is ingesteld op het juiste toerental. Wasgoed wordt beter droog bij een toerental van 1400 of 1600 toeren.

De was in 8 stappen

 1. Stap 1: Voorbereiden. Het is belangrijk om de was goed voor te bereiden voordat u aan het daadwerkelijk wassen begint.
 2. Stap 2: Sorteren.
 3. Stap 3: Is het een handwas?
 4. Stap 4: Voorwas of niet?
 5. Stap 5: Programma kiezen.
 6. Stap 6: Wasmachine belading.
 7. Stap 7: Wasmiddel doseren.
 8. Stap 8: Drogen.

Hoe kun je het beste een handwas doen?

Gebruik voor een handwas lauwwarm water. Veel mensen gaan voor een warmere temperatuur, rond de 37 graden, omdat dit prettiger aanvoelt aan de handen. Maar veel kleding, en vooral kleding dat uitsluitend geschikt is voor een handwas, mag maar op 30 graden gewassen worden. Maak dus een handwas sopje met lauwwarm water.

Hoe leer ik de was doen?

De basis bij het doen was is wat mij betreft het leren sorteren van de spullen. Grofweg maak ik zelf een onderscheid tussen licht bevuilde was die ik op 40 graden draai en de bevuilde was die op minimaal 60 graden schoon moet worden. Om goed te kunnen sorteren moet je kind in ieder geval etiketten kunnen lezen.

Kun je leer in de wasmachine doen?

Gebruik alleen een mild wasmiddel om het leer mee te wassen in de wasmachine. Dat kan je normale wasmiddel zijn, maar je kunt ook een beetje babyshampoo gebruiken. Daarnaast zijn er verschillende wasmiddelen te koop, speciaal geschikt om leer mee te wassen.

Kan je leer in de wasmachine doen?

Om je leren jas mooi te houden, kan je hem beter niet te vaak wassen. Maar soms ontkom je er niet aan. Je kunt je leren jas gewoon thuis wassen, met de hand of in de wasmachine. Bij beide is het belangrijk om een milde zeep te gebruiken.

Kun je een vaatwastablet in de wasmachine doen?

Wasmachine schoonmaken met vaatwastablet Maak dan gebruik van vaatwastabletten om vetluis te bestrijden. Doe twee vaatwastabletten in de wasmiddellade en draai een kookwas. Je wasmachine is daarna weer spik en span en de trommel ruikt weer lekker fris.

Hoe moet ik wasgoed wassen?

Handdoeken, vaatdoeken en beddengoed kun je het beste wassen op 60 graden bijvoorbeeld, terwijl de meeste kleding op 30 of 40 graden gewassen wordt. Op een zo laag mogelijke temperatuur wassen is beter voor het milieu! Wassen met Seepje gaat al goed vanaf 20 graden.

Waarom lost mijn Vaatwastablet niet op?

Meestal wordt het veroorzaakt door een (deels) verstopte sproeiarm. Zo wordt het water minder krachtig gesproeid, waardoor het tabletje niet helemaal oplost. Een goede reinigingsbeurt van de vaatwasser kan dit verhelpen.

Waar Vaatwastablet in vaatwasser?

Een vaatwastablet hoort in het daarvoor bestemde vakje aan de binnenkant van de vaatwasserdeur – dezelfde plek waar je poeder of vloeibaar vaatwasmiddel doet.

Wat samen in wasmachine?

Het sorteren van je was doe je op kleur, stof en de voorgeschreven temperatuur. Door aparte stapels te maken, blijft je favoriete outfit langer mooi….Bij het sorteren van de was maak je eerst 3 stapels op basis van de kleur:

 • Bonte was: gekleurd wasgoed.
 • Witte was: wit wasgoed.
 • Donkere was: zwart en grijs wasgoed.

Welk wasprogramma jeans?

Was je spijkerbroek binnenstebuiten op 40 graden Probeer je spijkerbroek zo min mogelijk te wassen, en als het dan toch tijd is voor een wasbeurt draai je jeans dan binnenstebuiten en was hem op het fijnwasprogramma. Zo weet je zeker dat je jeans op een lage temperatuur gewassen wordt.

Related Posts