Hoe doe je Deep conditioning?

Hoe doe je Deep conditioning?

Laat de deep conditioner rustig 20 tot 30 minuten in je haar zitten. Om de deep conditioner een handje te helpen is het daarna belangrijk om je haar te verwarmen. Een föhn kan je haar beschadigen, dus doe een douchemuts over je hoofd en wikkel hier een handdoek omheen.

Wat betekent Deep conditioning?

Deep conditioning is een behandelmethode voor je haar, die gericht is op het voeden van je haar door het gebruik van een goede conditioner. Afhankelijk van het type deep conditioner, werkt het niet alleen hydraterend, versterkend en verzorgend, maar hebben ze ook een positief effect op de elasticiteit en vochtgehalte.

Hoe weet je of je haar Moisture nodig heeft?

Als ze snel breken, heb je hydratatie nodig. Als je haar ongeveer 20% oprekt en dan breekt, heb je vocht én proteïne nodig. Als je haar nog iets verder uitrekt, niet afbreekt, maar ook niet terugveert in de oorspronkelijke staat, dan heb je extra proteïne nodig.

Heb ik proteïne of Moisture nodig?

Welk haartype je ook hebt, elke haar is opgebouwd uit proteïne en vocht. Bij te veel proteïne en te weinig vocht, rekt je haar te weinig mee. Je haar wordt daardoor breekbaar en kan ook droog aanvoelen. Mensen met hoge porositeit, geblondeerd of beschadigd haar hebben een tekort aan proteïne.

Hoe verzorg je je haar na het verven?

Was je haar met lauw water in plaats van heet water; hoe warmer het water, hoe sneller je kleur vervaagt. 3. Behandel je haar met speciale shampoo en verzorgende producten die voorkomen dat je verf eruit gewassen wordt. Een wekelijks hair mask vult vocht aan en houdt je haarkleur langer mooi.

Hoe gebruik je Deepco?

LET OP: een masker/deepco gebruik je meestal wekelijks of eens in de 2 weken. Het ligt er maar net aan hoe vaak je je haar wast en wanneer je hem toevoegt aan je routine. Hij komt dan tussen de shampoo en conditioner in. Met steil haar is het niet nodig om een gel te gebruiken.

Related Posts