Hoe gebruik je plantenvoeding?

Hoe gebruik je plantenvoeding?

Bij de meeste soorten plantenvoeding verdun je 5 of 10 ml voeding in een liter water, op de verpakking controleer je de juiste verhouding. Maar omdat niet elke plant even hard groeit, hebben ze ook niet allemaal evenveel voeding nodig. Een langzame cactus kan bijvoorbeeld met veel minder af dan een snelle banaan.

Hoe gebruik je vloeibare plantenvoeding?

Met name kamerplantenmest en kuipplantenmest vind je nogal eens in vloeibare vorm. Je kunt dit dan oplossen in een gieter water, en op die manier je planten tegelijkertijd water en voeding geven.

Wat kan ik gebruiken als plantenvoeding?

5x zelf plantenvoeding maken

 • Koffie en koffiedik. Niet alleen wij mensen houden van koffie, maar planten houden er ook van!
 • Groene thee. Thee bevat Tannine, dit is een stofje die de groei van je planten zal gaan bevorderen.
 • Eierschalen.
 • Kookvocht eieren en aardappelen.
 • Zelf mest maken.

Hoe vloeibare meststof gebruiken?

Kamerplant bemesten Het is heel gemakkelijk te mengen met het water in de gieter. Gebruik vijf tot tien milliliter vloeibare mest per liter water en geef zo alle kamerplanten tijdens de groeiperiode – van maart tot september – één keer per week een beetje extra voeding.

Wat heeft een kamerplant nodig?

Naast licht, water en verse potgrond, hebben jouw kamerplanten af en toe wat extra liefde nodig. Als je gele bladeren en droge bloemen verwijdert, zien planten er een stuk frisser uit én hebben ze meer energie voor de levende bladeren/bloemen.

Wat is vloeibare meststof?

Vloeibare meststoffen zijn een alternatief voor vaste meststoffen. Vloeibare meststoffen worden in de tuinbouw gebruikt vanwege de verschillende voordelen. Zo kunnen deze meststoffen gemakkelijk worden gemengd en toegediend, en zijn ze over het algemeen makkelijker op te nemen voor het gewas dan vaste meststoffen.

Hoe geef je kamerplanten voeding?

Type voeding Het beste is vloeibare voeding, de plant kan dit makkelijker opnemen. Er bestaat universele voeding die geschikt is voor de meeste plantensoorten, maar voor een aantal soorten bestaat ook speciale voeding. De speciale voeding heeft logischerwijs de voorkeur, maar ook de universele voeding werkt goed.

Hoe gebruik je Pokon?

Gebruiksaanwijzing Kamerplanten Voeding

 1. Schudden voor gebruik.
 2. 1x per week voeden.
 3. 1 dop per liter water.
 4. In de wintermaanden de dosering halveren.
 5. Hydrocultuur: 5 ml per 2 liter water.
 6. Na gebruik de gieter en dop omspoelen met schoon water.

Hoe vaak Pokon kamerplanten?

Allereerst het moment waarop je voeding geeft aan je plant. Dit moet je alleen doen tijdens de groeiperiode van een plant, wanneer de plant ook daadwerkelijk meer voedingstoffen nodig heeft om te groeien. De groeiperiode is vaak van maart tot oktober. Vaak is één keer per week voeding geven ruimschoots voldoende.

Plantenvoeding is een ondersteuning van de groei en geef je dus voornamelijk in het groeiseizoen, wat voor de meeste planten in de lente en de zomer is. Als je plant in de winter in een ruststand gaat, is extra voeding niet nodig. Vanaf maart, als de dagen weer langer worden, kun je beginnen met voeding geven.

Related Posts