Hoe giftig is kerstboom voor katten?

Hoe giftig is kerstboom voor katten?

De naalden van de kerstboom zijn giftig voor uw hond of kat. Bij inname kunnen de naalden de slokdarm en darmwand beschadigen en zelfs perforeren. Ook naalden die in de waterbak terecht komen kunnen het drinkwater vergiftigen.

Welke kerstboom met katten?

Kies een alternatieve (houten) boom Een houten boom is meestal wat stabieler dan een traditionele (kunst)kerstboom en ook een stuk minder interessant voor de meeste katten.

Welk dier eet kerstboom?

”Olifanten eten natuurlijk gewoon takken en bomen in de natuur”, stelde olifantenverzorger Kasper Willebrandts. De kerstbomen worden dan ook met naald en al verslonden. ”Er blijft meestal weinig van over.” De dieren kregen maandagochtend eerst hun gebruikelijke ontbijt, brokjes, voorgezet.

Is Boomhars giftig?

Sappen zijn giftig en dennen scherp “De sappen in de boom zijn giftig voor honden en katten”, vertelt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming. “Die sappen komen in het water waar de (afgezaagde) boom in staat.” “Maar zorg dat er geen dennen in het eten of drinken kunnen komen.

Hoe blijft mijn kat uit de kerstboom?

Snijd een citroen of sinaasappel open, plaats een kruidnagel in het midden en zet dit dicht bij de kerstboom. Je kat zal minder geneigd zijn om je kerstboom en -decoratie aan te vallen. Ook mogelijk: citronella! Dat kun je kopen in de gezondheidswinkel bij de afdeling aromatherapie.

Wat kun je doen om je kat weg te houden bij een kerstboom?

7x zó houd je je kat bij de kerstboom weg

  1. Katten houden niet van de geur van citroen of sinaasappel. Geef je boom de geur van een citrus en geen kat die er meer naar omkijkt.
  2. Zilverfolie doet het ‘m ook.
  3. Zorg dat-ie héél stevig staat.
  4. Focus op het midden.
  5. Even de kamer uit.
  6. Hang de breekbare ballen bovenin.
  7. Als niets helpt…

Related Posts