Hoe groot moet toiletruimte zijn?

Hoe groot moet toiletruimte zijn?

Een toiletruimte als bedoeld in artikel 4.14 heeft een vloeroppervlakte van ten minste 0,64 m², met een breedte van tenminste 0,6 m en een hoogte boven de vloer van ten minste 2 m.

Hoe diep moet toiletruimte zijn?

Gemiddeld gezien is de diepte van het toilet zo’n 48-73,5 centimeter. Met een reservoir komt hier nog zo’n 12 centimeter bij.

Hoe groot is een gemiddeld toilet?

Een toilet is doorgaans tussen de 36 en 40 cm breed en tussen de 60 en 70 cm in de lengte. Met een gemiddelde hoogte van 39cm.

Hoe hoog is een verhoogde wc?

Hoogte seniorentoilet Voor seniorentoiletten, ook wel verhoogde toiletten genoemd, wordt vaak een hanghoogte van zo’n 46 tot 50 cm aangehouden.

Hoe hoog betegel je in de wc?

Tegel ik mijn toilet tot het plafond, of tot een bepaalde hoogte? Ons advies is om tot bovenaan te betegelen. Er is niets gemakkelijker schoon te maken dan een tegel. Tegels in het toilet zijn kleurvast en vragen zo goed als geen schoonmaakwerk.

Hoe sterk is een zwevend toilet?

Elk TÜV gecertificeerd keramisch wandtoilet dient gedurende een uur minimum een statische druk van 400 KG te weerstaan. (Bij wastafels is dit trouwens 150 KG).

Hoe hoog moet een toilet hangen?

De standaard hoogte van een toiletpot is 40 cm. Dat is gemeten vanaf de grond tot aan de bovenkant van de wc-pot. Een toiletbril zit hier dus niet bij en zorgt voor zo’n 2 tot 3 cm extra hoogte. Houd er daarnaast rekening mee dat er ook nog wat cm’s bijkomen wanneer er nog geen vloer in jouw toiletruimte is gelegd.

Hoeveel beenruimte toilet?

Omdat je ook wat ruimte nodig hebt om op de wc te kunnen zitten moet je minstens 60cm breed rekenen. Reken daarbij 50 cm op voor je benen en om voor de wc te kunnen staan (voor de staande plassers onder ons). Zo kom je uit op een plaatsruimte + gebruiksruimte van 60 x 120 cm voor een wc-pot.

Hoe breed is een inbouw wc?

De inbouw van het reservoir maakt de inbouw wc maten hetzelfde als de afmetingen van een hangend toilet. Dat betekent dat het inbouwtoilet een gemiddelde breedte heeft van zo’n 36 centimeter en een hoogte van ongeveer 43 centimeter. De diepte is afhankelijk van het soort inbouwtoilet.

Related Posts