Hoe handen houden bij reanimatie?

Hoe handen houden bij reanimatie?

Plaats een hand op het midden van de borstkas. Plaats de andere hand op de eerste. Je kunt ervoor kiezen om de vingers van deze hand in die van de andere te haken en je onderste hand bij de vingers iets omhoog te trekken. Zo voorkom je dat je druk op de ribben kan uitvoeren.

Waar moet je drukken bij reanimatie?

Geen normale ademhaling: start direct met 30 borstcompressies. Zet je handen midden op de borstkas. Duw het borstbeen 5 à 6 centimeter in. Doe dit 30 keer in een tempo van 100-120 keer per minuut.

Hoe moet je reanimatie?

Hoe moet u reanimeren?

 1. Zorg ervoor dat uzelf, omstanders en het slachtoffer veilig zijn.
 2. Controleer bewustzijn.
 3. Bel direct 112.
 4. Open luchtweg en controleer ademhaling.
 5. Geen normale ademhaling: start met 30 borstcompressies en beadem 2 keer.
 6. Blijf dit herhalen 30:2.
 7. Zodra aanwezig: gebruik de AED.

Waarom leg je iemand in de stabiele zijligging?

Als iemand bewusteloos is maar wel een normale ademhaling heeft, leg je het slachtoffer in een stabiele zijligging. Dat is nodig omdat bij een bewusteloos slachtoffer de spieren in de keelholte verslappen. Hierdoor kan de tong in de keel zakken waardoor de ademweg wordt geblokkeerd.

Hoe geef ik hartmassage?

Begin met de reanimatie: de borstcompressies Haak je handen in elkaar en zet ze midden op de borstkas. Strek je ellebogen en breng je schouders recht boven je handen. Druk het borstbeen loodrecht 5 tot 6 centimeter in. Geef 30 borstcompressies in een tempo van 100 tot 120 keer per minuut.

Wat wordt er verstaan onder reanimatie?

Als u een circulatiestilstand krijgt, bijvoorbeeld een hartstilstand, kunnen zorgverleners of mensen in uw omgeving proberen uw hart en ademhaling weer op gang te krijgen. Dat noemen we reanimatie. Dit gebeurt door hartmassage, mond-op-mondbeademing en/of het geven van een stroomstoot op de borstkas met een AED.

4. Begin met de reanimatie: de borstcompressies

 1. Haak je handen in elkaar en zet ze midden op de borstkas.
 2. Strek je ellebogen en breng je schouders recht boven je handen.
 3. Druk het borstbeen loodrecht 5 tot 6 centimeter in.
 4. Geef 30 borstcompressies in een tempo van 100 tot 120 keer per minuut.

Waar plak je de plakkers van een AED?

Bij het plaatsen van de elektroden moet het hart in het midden zitten. Bij een volwassen patiënt plaats je één elektrode op de rechterborst, een paar centimeter boven de tepel en onder het sleutelbeen. De andere elektrode plaats je onder de linkerborst.

Waar moet je op letten bij het opplakken van de plakkers elektroden van de AED?

Elektroden van de AED moeten op de blote huid worden geplakt. In de meeste gevallen betekent dit dat de huid ontbloot moet worden. Dit moet op een dusdanige manier gebeuren dat de elektroden niet in aanraking kunnen komen met kleding.

Related Posts