Hoe hoog is een obelisk?

Hoe hoog is een obelisk?

In opdracht van koning Lodewijk Filips van Frankrijk werd de obelisk in 1833 op de Place de la Concorde geplaatst, geflankeerd door twee door Jacques Hittorff ontworpen fonteinen. Het monument is 22,86 meter hoog en weegt 227 ton. In de obelisk staan hiërogliefen van Farao Ramses II.

Hoe oud is de obelisk?

De obelisk is een van de drie zogenoemde Naalden van Cleopatra en was een geschenk van Mohammed Ali, de onderkoning van Egypte. Hij dateert van 1250 v. Chr. en stond ooit voor de Luxortempel.

Wat betekent een obelisk?

Een soms twintig meter hoge stenen siernaald gehouwen uit één stuk graniet, staande op een vierkante basis. In het oude Egypte was de obelisk gewijd aan de zon (Osiris). Het is het symbool van het heersen over de vier windstreken. Het teken van macht, standvastigheid en deugd.

Hoeveel obelisken zijn er?

Er zijn acht oude Egyptische en vijf Romeinse obelisken van Rome verspreid over de stad. Hiernaast zijn er enkele moderne obelisken in de moderne tijd gebouwd. De bekendste obelisk in Rome staat op het Sint-Pietersplein en werd oorspronkelijk door Caligula vanuit Egypte naar Rome gebracht.

Hoeveel obelisken zijn er in Rome?

Waarom is Place de la Concorde gebouwd?

Aanleg van het Place de la Concorde Centraal op het plein was destijds een groot standbeeld van koning Lodewijk XV te vinden. Tijdens de Franse Revolutie werd dit beeld naar beneden gehaald en kreeg het plein een andere naam: Place de la Révolution.

Waar wordt een obelisk voor gebruikt?

Een obelisk of obelus (een kruis) is een kruisvormig leesteken (†, Unicode U+2020) met een paar uiteenlopende functies. In de eerste plaats is het een voetnootteken, gebruikt als een asterisk op de pagina al gebruikt is, of in sommige gevallen voor eindnoten.

Waar staan de obelisken?

De Egyptische obelisken werden in het Egyptisch techen genoemd. Er zijn over de hele wereld ongeveer dertig van bewaard gebleven, waarvan acht in Egypte. Ze werden, vaak in paren, bij de ingang van een tempel gezet. De obelisk werd meestal gemaakt van roze graniet, afkomstig uit de steengroeve van Aswan.

Wat is er gebeurt met de tweede obelisk?

Hij staat nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats in Heliopolis. De meeste zijn gemaakt in het Nieuwe Rijk. Twee obelisken van de late tijd staan in het British museum te Londen.

Wat is een asterisk?

Een asterisk (van Grieks asteriskos, “sterretje”) is een typografisch symbool in de vorm van een sterretje met vijf of zes punten (* of ٭). Oorspronkelijk was het symbool in superscript geplaatst, maar tegenwoordig vindt men het in alle posities.

https://www.youtube.com/watch?v=6HEYKYBjNog

Related Posts