Hoe hoort een Westernzadel te liggen?

Hoe hoort een Westernzadel te liggen?

Vooreerst dient een westernzadel achter de schouders van het paard te liggen. De voorrand van het zadel mag wel over de schouders komen maar moet de nodige zogenoemde schoudervrijheid bieden. Onder de vork moet het zadel voldoende schoftvrijheid bieden.

Kan een Westernzadel op elk paard?

Pas op met adviezen Louis geeft als tip: “Het ene paard is het andere niet. De ruin van je stalgenoot kan prima voorzien zijn, maar dat wil niet zeggen dat zo’n westernzadel ook goed op jouw paard past. Trainers/stalhouders hebben soms een zakelijk belang (provisie) bij leveranciers, vraag daarom meerdere referenties.”

Welke maat Westernzadel heb ik nodig?

Zadel maat op basis van gewicht van Ruiter

< 49kg 50-62kg
Engels Zadel: < 16″ / 41cm 17″ / 43cm
Western Zadel: < 14″ / 36cm 15″ / 38cm
Lees ook:   Welk dier heeft het grootste gewei?

Welk zadel voor breed paard?

Het zadel voor een breed paard moet de volgende kenmerken hebben: Grote kamer. Voldoende brede hoek van de slokdarm. Voldoende brede schuine zadelboom.

Hoe lang gaat een Dressuurzadel mee?

De aanschafprijs van een zadel is niet gering. Maar wanneer je kiest voor een ambachtelijk gemaakt zadel van degelijk Engels leer, dan kan een zadel makkelijk 25 tot 30 jaar mee. Uiteraard hangt dat af van de kwaliteit, maar zeker ook van het onderhoud.

Welk zadel voor endurance?

Het Wintec Pro Endurance zadel biedt de ruiter, door de verstelbare bovenbeen wrong, extra stabiliteit. Hierdoor wordt het veel gebruikt door ruiters met jonge of springerige / snelle paarden. En vinden ook veel jonge of onzekere ruiters dit een erg fijn zadel.

Hoe zwaar mag de ruiter zijn?

In de KNHS instructeursopleiding wordt een leidraad van 17 procent gehanteerd, want het gewicht van het zadel komt hier nog bovenop. Een paard van 600 kilogram mag dus een ruiter dragen die 102 kilogram weegt.

Related Posts