Hoe krijg je gekrompen wol weer goed?

Hoe krijg je gekrompen wol weer goed?

Gekrompen kledij herstellen

  1. Vul een emmer of gootsteen met lauw water.
  2. Voeg per liter water 2 à 3 eetlepels azijn toe.
  3. Dompel je gekrompen kledingstuk onder en laat zeker 30 minuten weken.
  4. Rol het kledingstuk op tot een bal en knijp er het overtollige vocht uit.

Hoe krijg je kreukels uit linnen?

Leg een natte handdoek op de kreukels in je kledingstuk en druk het stevig aan met je handen. Je kleding moet daarna wel even drogen, maar de kreukels zullen wel verdwenen zijn. Katoenen en linnen kleding kun je ‘strijken’ in de droger. Door de kleding voor een kwartiertje in de droger te doen, verdwijnen de kreukels.

Kan je jas strijken?

Een strijkijzer op laag vuur kan echter aan de binnenkant van de jas worden gebruikt om de buitenkant kreukvrij te maken.

Lees ook:   Welke merken zijn van Electrolux?

Kun je wol uitrekken?

De wol kan tijdens het drogen ietwat krimpen. Als de trui zijn oorspronkelijke grootte nog niet heeft, rek de trui dan weer een beetje op in de breedte en lengte en speld hem vast. Blijf de trui oprekken en vastspelden totdat hij de juiste grootte heeft.

Gebruik ongeveer 1 eetlepel shampoo of conditioner op 1 liter water. Je mag ook meer gebruiken als het kledingstuk erg gekrompen is. Dompel het kledingstuk helemaal onder en laat het een half uur weken. Een goed doorweekt kledingstuk kun je gemakkelijker oprekken.

Wat te doen als wol gekrompen is?

Voeg per liter water 2 à 3 eetlepels azijn toe. Dompel je gekrompen kledingstuk onder en laat zeker 30 minuten weken. Rol het kledingstuk op tot een bal en knijp er het overtollige vocht uit. Spoel het kledingstuk niet uit, want azijn versoepelt de vezels.

Wat te doen met een gekrompen wollen trui?

Rek je wollen trui ui Leg de natte trui op een droge handdoek en rek het kledingstuk voorzichtig op door aan de randen te trekken. Hierna kan je de gekrompen trui op een kledinghanger laten drogen. En voilà, je wollen trui is weer als nieuw .

Related Posts