Hoe kun je jezelf terugvinden?

Hoe kun je jezelf terugvinden?

Om terug te gaan naar jezelf moet je meer doen: meer jezelf onderzoeken, meer tijd met jezelf doorbrengen, meer uitgaan van je eigen voorkeuren. Wie je bent en wat je wilt, is de basis van alles. Dat lukt niet vanzelf en niemand anders kan het voor je uitzoeken.

Hoe kijk je tegen het leven aan?

Met een beetje zelfreflectie en herkaderen, kun je leren om positief te reageren en je kijk op het leven te verbeteren….Blijf niet steken in het verleden.

 1. Maak de actieve keuze om iets te laten gaan.
 2. Druk je pijn uit en/of neem de verantwoordelijkheid op je.
 3. Vergeef jezelf en anderen.

Hoe vind je jezelf weer terug?

 1. Vergelijk je ‘ik’ van vroeger met je ‘ik’ van nu. Als kind was je waarschijnlijk nog wat onbevangener dan dat je nu bent.
 2. Bepaal je kernwaarden.
 3. Maak keuzes.
 4. Kies bewust.
 5. Evalueer elk half jaar.
 6. Praat veel met mensen die belangrijk voor je zijn.
 7. Durf jezelf kwetsbaar op te stellen.

Hoe jezelf herpakken?

Hierbij vijf tips om jezelf te herpakken als je overweldigd wordt door angst, stress of andere negatieve gevoelens.

 1. Regels geven houvast.
 2. Ademhalingsoefeningen tegen stress.
 3. De kracht van meditatie.
 4. Balans door rust en beweging.
 5. Gezondheid verbeteren door humor.

Hoe jezelf terugvinden na relatiebreuk?

‘Om jezelf terug te vinden. In een relatie doen we vaak dingen samen met onze partner. Het is dus heel goed om een periode van bezinning te hebben waarin je kan nadenken over wat de liefde voor jou betekent en wat voor jou werkt in een relatie. Neem je tijd om daar een goed beeld van te hebben.

Hoe herpak je je leven?

Herpak je leven Het antwoord is simpel: Je hebt de controle uit handen gegeven en laat anderen bepalen wat je moet doen. Doe je dit te lang, dan zul je hier erg ongelukkig van worden. Tijd dus om het heft in eigen handen te nemen en je weer gelukkig en in control te voelen.

Hoe laat je je energie weer stromen?

Een heel makkelijke manier om je energie te laten stromen, is langzaam bewegen. Ga bijvoorbeeld dansen, maar dan heel langzaam, vertraagd, als in slow motion. Of ga wandelen, langzaam. Door zo heel langzaam te bewegen, word je je heel bewust van je lichaam en kan je energie sterk gaan stromen door je hele lijf.

Waarom jezelf op nummer 1 zetten?

Je hebt jezelf eigenlijk nodig bij alles wat je doet. Als je anderen belangrijk vindt, anderen juist zo goed mogelijk wilt helpen, is de eerste stap om jezelf serieus te nemen en jezelf met diezelfde waarde en urgentie te benaderen. Je kan namelijk jezelf op nummer één zetten zonder egoïstisch te zijn.

Related Posts