Hoe lang na ontbijt tanden poetsen?

Hoe lang na ontbijt tanden poetsen?

Als je direct na het eten je tanden poetst, geef je je speeksel niet de kans om zijn invloed uit te oefenen, in plaats daarvan is de kans groot dat je je tandglazuur zelfs helemaal wegpoetst! Daarom wordt aangeraden om na elke maaltijd minstens een uur te wachten voordat je je tanden poetst.

Hoeveel tijd na eten tanden poetsen?

Zuur eten tast het tandglazuur aan! Als u de tanden namelijk meteen gaat poetsen, zal het glazuur ook mee gepoetst worden. U kunt het beste 1 uur wachten met tandenpoetsen. Zo wordt het tandglazuur uit zichzelf gereinigd worden door het speeksel in de mond.

Waarom 2 keer tandenpoetsen?

Poets je tanden twee keer per dag Hoe meer tijd de bacteriën krijgen om vanuit de plaque de tanden en het tandvlees aan te tasten, hoe groter de schade die ze kunnen aanrichten. Daarom is het advies om twee keer per dag je tanden plaquevrij te maken door ze goed te poetsen.

Wat mag je drinken na tandenpoetsen?

In tandpasta zit ook fluoride, wat weer zorgt voor sterker glazuur. Dit verkleint de kans dat het gebit wordt aangetast zodra u sap of frisdrank drinkt. Dit houdt in dat na het poetsen uw gebit beter wordt beschermt tegen het ontbijt.

Tijdens het eten is er een piek in blootstelling aan zuur, waardoor het bovenste laagje van je tandglazuur zachter wordt. Als je na het eten direct poetst, haal je het verzachte glazuur weg en kun je tanderosie veroorzaken. Wacht dus 30 minuten na het eten voordat je je tanden poetst.

Hoelang niet eten na poetsen?

Na het tandenpoetsen moet je gebit zich her-mineraliseren. Dit proces start ongeveer 10 minuten na het laatste contact met voedsel en kan tot 2 uur in beslag nemen.

Hoeveel tijd tussen tandenpoetsen en eten?

Daarom wordt aangeraden om na elke maaltijd minstens een uur te wachten voordat je je tanden poetst. Ook is het erg belangrijk om te poetsen voor het slapengaan, want ’s nachts maak je minder speeksel aan. Als je dan dus zure bacteriën in je mond hebt, kunnen die ongestoord je tanden vernielen.

Related Posts