Hoe moet je betalen in een bus?

Hoe moet je betalen in een bus?

Vanaf nu beschikken alle bussen over een betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin of creditcard. Ook zonder OV-chipkaart kun je dus gemakkelijk reizen met de bus. Let wel goed op de pinbon, dit is samen met het kaartje wat je van de buschauffeur ontvangt het officiële vervoerbewijs.

Kun je pinnen in de bus Bravo?

Vanaf 1 november kunnen reizigers in alle reguliere Brabantse bussen een OV-vervoersbewijs met pin, contactloos of creditcard betalen en vanaf 1 december is het niet meer mogelijk om met contant geld een kaartje in de bus te kopen.

Hoe werkt E ticket bus?

Het gekochte e-ticket is je vervoersbewijs, waarmee je direct kunt reizen. Met jouw 9292 e-ticket op je telefoon open je eventuele poortjes die je onderweg tegenkomt. Via de app heb je het e-ticket snel bij de hand tijdens een controle door een conducteur of bij het instappen bij de chauffeur.

Hoe zorg je dat de bus stopt?

Druk op het stop-knopje Op veel plekken in de bus zit een stopknopje, die moet je indrukken op het moment dat jouw halte de eerstvolgende halte is waar de bus gaat stoppen. Zo weet je zeker dat de bus jouw uitstaphalte niet voorbij rijdt.

Hoe gebruik je de OV-chipkaart in de bus?

Je moet altijd inchecken en uitchecken met een OV-chipkaart. Aan het begin van je reis houd je je kaart tegen het scherm van een poortje of kaartlezer. Je kaart wordt gecontroleerd op een geldig reisproduct of voldoende saldo. Daarna gaat het poortje open of geeft de kaartlezer een bevestigingssignaal.

Kun je pinnen in de bus Utrecht?

Vanaf 9 juli is afrekenen met contant geld niet meer mogelijk op de buslijnen 1, 2, 3 en 7. Het is dan alleen mogelijk om met de pinpas te betalen. Wel zo makkelijk en veilig, voor zowel jou als reizigers als voor de chauffeur. Van de chauffeur ontvang je een printbon die tevens je vervoerbewijs is.

Related Posts