Hoe nauwkeurig is FreeStyle Libre?

Hoe nauwkeurig is FreeStyle Libre?

De FreeStyle Libre is soms niet betrouwbaar bij hele hoge en hele lage waardes. Dan is een vingerprik nog steeds nodig om de waarde te controleren. Abbott heeft wel twee keer een update uitgevoerd, wat de nauwkeurigheid aanzienlijk heeft verbeterd.

Waar moet je op letten als je FreeStyle LibreLink gebruikt?

Het gebruik van FreeStyle LibreLink vereist registratie bij LibreView. U kunt nu uw glucose op uw telefoon controleren zonder een gewone vingerprik. Voor de scan zijn geen teststrips nodig. De kalibratie van het FreeStyle Libre-systeem gebeurt rechtstreeks in de fabriek.

Hoe werkt FreeStyle Lite?

9. Hoe werkt ZipWik-technologie op FreeStyle Lite-strips? De conische ZipWik-lipjes werken door de oppervlaktespanning van het bloedmonster (meniscus) te verbreken, waardoor een eenvoudige bloedtoevoer en snelle absorptie op de teststrip mogelijk is.

Hoe lang gaat een FreeStyle sensor mee?

Ontworpen om maximaal 14 dagen op het lichaam te blijven zitten, de sensor hoeft slechts eens per 2 weken te worden vervangen.

Wat doe je bij afwijkende waarden?

Deze kunnen worden gebruikt voor de gedragsvoorschriften….Oorzaken afwijkende waarden.

Probleem Mogelijke oorzaak Actie
Spuiwaterdebiet te laag Het spuien vindt te laat plaats, mogelijk geeft EC-elektrode een afwijkende waarde Onderhoud laten uitvoeren aan de spuiwaterregeling / controle EC-elektrode

Hoe vaak FreeStyle Libre sensor vervangen?

Hij bestaat uit een sensor die in de bovenarm steekt, en je leest je zelf de bloedsuikerwaarde af met de bijbehorende reader of app. De sensor moet iedere twee weken worden vervangen, en af en toe voer je een controlemeting uit met de vingerprik en teststrip.

Welke smartphone is geschikt voor FreeStyle Libre?

Je kunt prima gebruikmaken van de app als je een smartphone hebt met:

  • besturingssysteem Android 5.0 (Lollipop) of hoger en een Near-Field Communication (NFC)-functie.
  • besturingsysteem iOS 11 of hoger (vanaf Iphone 7)

Hoeveel kost een FreeStyle Libre?

Eén sensor kost 59,95 en die gaat maar 14 dagen mee. Elke maand heb je twee sensoren nodig. Dat gaat dus ongeveer 120 euro kosten per maand. Nu vraag jij je misschien af “wordt de Freestyle Libre niet gewoon vergoed?”.

Wat doe je met de uitkomst van de bloedglucosewaarde als deze afwijkt van de verwachting?

Wat moet ik doen?

  1. Herhaal de meting met een nieuwe teststrip.
  2. Controleer je meter met behulp van de controle-oplossing (glucose-oplossing) die speciaal met je meter werd meegeleverd.
  3. Voer bij je arts of verpleegkundige een vergelijkingsmeting uit door je testresultaat te vergelijken met de laboratoriumwaarde.

De eerste conclusies zijn dat de FreeStyle een nauwkeurigheid kent die minder is dan die van vingerprikken. De waardes na de maaltijd stijgen en dalen volgens de FSL later dan met een bloedsuikermeter.

Hoeveel mag FreeStyle Libre afwijken?

En bij 9,7 is de waarde van de FSL 8,5. Dus hoe lager hoe onbetrouwbaarder. Volgens ABBOTT is dit acceptabel.

Hoe lang mag een FreeStyle Libre blijven zitten?

Ontworpen om maximaal 14 dagen op het lichaam te blijven zitten, de sensor hoeft slechts eens per 2 weken te worden vervangen. Vereist geen kalibratie: kalibreren met behulp van de vingerprik is niet nodig. Waterbestendig, maximaal 1 meter gedurende 30 minuten.

Kan je douchen met een FreeStyle Libre?

Het FreeStyle Libre 2-systeem is waterdicht en kan worden gedragen tijdens het baden, douchen, zwemmen en sporten.

De sensor moet iedere twee weken worden vervangen, en af en toe voer je een controlemeting uit met de vingerprik en teststrip.

Wat is het verschil tussen FreeStyle Libre 2 en het originele FreeStyle Libre systeem?

Het belangrijkste verschil is dat de FreeStyle Libre 2-sensor gebruikmaakt van bluetooth, waardoor de optionele glucosealarmen mogelijk zijn. De FreeStyle Libre 2-sensor heeft dezelfde afmetingen als de FreeStyle Libre-sensor.

Wat is het verschil tussen FreeStyle Libre 1 en 2?

De FreeStyle Libre 2 maakt gebruik van nieuwe sensoren die nóg nauwkeuriger je glucosewaarden in kaart brengen dan de voorganger, de FSL 1. In je vinger prikken is niet meer nodig voor een glucosemeting, want de sensor registreert je waarden automatisch iedere minuut en slaat de metingen 8 uur lang elk kwartier op.

Hoe vaak moet FreeStyle Libre vervangen worden?

FreeStyle Libre – Vervang uw sensor U kunt de sensor 14 dagen gebruiken, daarna stopt deze automatisch. De reader geeft aan wanneer het tijd is om de sensor te vervangen.

Hoe lang zwemmen met FreeStyle Libre?

Ja. U kunt de sensor blijven dragen bij het baden, douchen, zwemmen of sporten. Laat de sensor niet dieper onder water komen dan 1 meter en houdt hem niet langer dan 30 minuten ondergedompeld in water.

Welke telefoon is geschikt voor FreeStyle Libre?

Mobiel. Je kunt prima gebruikmaken van de app als je een smartphone hebt met: besturingssysteem Android 5.0 (Lollipop) of hoger en een Near-Field Communication (NFC)-functie. besturingsysteem iOS 11 of hoger (vanaf Iphone 7)

Welke gsm voor FreeStyle Libre?

Voor gebruikers van iPhone: U moet een iPhone 7 of hoger met iOS 11 of hoger hebben om de NFC-functionaliteit te kunnen gebruiken die nodig is om de FreeStyle Libre sensor te scannen. De FreeStyle LibreLink-app is alleen compatibel met bepaalde mobiele apparaten en besturingssystemen.

Related Posts