Kun je door de pil dikker worden?

Kun je door de pil dikker worden?

Er is is geen onderzoek dat aantoont dat vrouwen blijvend aankomen door het slikken van de pil. De moderne anticonceptiepil bevat namelijk zo’n lage dosis aan oestrogeen, dat dit in principe niet kan zorgen voor gewichtstoename.

Waarom maakt de pil je dik?

Gewichtstoename kan ontstaan door het vasthouden van vocht onder invloed van het oestrogeen. Hoewel veel gehoord, is dit bij geen enkele pil duidelijk aangetoond. De toenemende leeftijd tijdens het gebruik van de pil kan ook een oorzaak zijn van een gewichtstoename.

Hoe voorkom je aankomen door de pil?

Meestal is de gewichtstoename tijdelijk doordat je de eerste maanden meer vocht vasthoudt. Soms blijf je zeker bij de iets zwaardere pillen vocht vasthouden en is het aan te raden iets minder zout te eten.

Kun je door de pil onvruchtbaar worden?

Toch werden al meerdere studies uitgevoerd die dat bijgeloof ontkrachten. De pil zou inderdaad de vruchtbaarheid beïnvloeden, maar slechts tijdelijk en dus niet voorgoed. Ze zou zelfs beschermende eigenschappen hebben die heilzaam zijn voor de vruchtbaarheid.

Kan je onvruchtbaar worden van morning after pil?

Nee. Als je de morning-afterpil neemt, zal de actieve stof erin de bevruchting van de eicel voorkomen door de eisprong met 5 dagen uit te stellen. Eens de pil is uitgewerkt, word je snel opnieuw vruchtbaar.

Wat gebeurd er met je eitjes als je de pil slikt?

Toegevoegd na 13 minuten: Tijdens het slikken van de pil rijpen de eitjes wel, maar ze komen niet vrij uit de eierstok om te kunnen worden bevrucht. De gerijpte eitjes blijven niet leven maar sterven af en worden vervolgens door het lichaam opgenomen. Zodoende hou je geen extra voorraad.

Kun je aankomen van de Mirena?

“Jazeker. Maar dat wil niet zeggen dat er géén kans bestaat. Sommige vrouwen hebben er dus wel last van.” De vrouwenarts somt op: “Bloedingen na plaatsing, buikpijn, misselijkheid, gewichtstoename, depressieve stemming, minder libido, zenuwachtigheid en acne. Dat zijn typische bijwerkingen.”

Related Posts