Inhoudsopgave
- 1 Hoe reageren baby op vaccinatie?
- 2 Hoeveel uur na vaccinatie bijwerkingen baby?
- 3 Hoe snel bijwerkingen Janssen?
- 4 Wat te doen bij koorts baby na inenting?
- 5 Welke vaccinaties zijn verplicht baby?
- 6 Welke vaccinaties moet een baby krijgen?
- 7 Waar is de pneumokokkenprik voor?
- 8 Waar kan je een HPV prik halen?
- 9 Hoe kom ik aan een boosterprik?
- 10 Kun je zonder boosterprik op vakantie?
Hoe reageren baby op vaccinatie?
De plek van de inenting kan pijnlijk aanvoelen. Mogelijk ontstaat er een zwelling op de gevaccineerde arm. Ook kan je baby na de vaccinatie een beetje huilerig, hangerig en slaperig zijn. Je baby kan de vaccinatie koorts hebben, wat meestal geen kwaad kan.
Hoeveel uur na vaccinatie bijwerkingen baby?
Meestal ontstaan bijwerkingen op de dag dat de inenting is gegeven. Ze duren meestal niet langer dan 1 tot 2 dagen. De inenting tegen bof, mazelen en rodehond, de BMR Bof, mazelen, rodehond-vaccinatie, veroorzaakt pas na 5 tot 12 dagen een reactie.
Welke vaccinaties Baby 2 maanden?
3 maanden. Twee vaccinaties bieden je kindje de eerste bescherming tegen de ziekten difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP), hib-ziekte, hepatitis B en pneumokokkenziekte. De prikken vinden meestal plaats in het bovenbeen. Deze ziekten zijn juist voor heel jonge kinderen gevaarlijk.
Hoe snel bijwerkingen Janssen?
De meeste bijwerkingen treden binnen 1–2 dagen na vaccinatie op, zijn licht tot matig in intensiteit, en verdwijnen binnen een paar dagen na vaccinatie.
Wat te doen bij koorts baby na inenting?
In het kort
- Na een prik tegen ziektes kan uw kind klachten krijgen.
- Uw kind kan bijvoorbeeld koorts hebben.
- Het lichaam van uw kind maakt afweerstoffen en werkt dan hard.
- Geef uw kind met koorts extra drinken.
- U hoeft geen medicijnen te geven tegen de koorts.
Hoeveel uur na vaccinatie baby koorts?
Als je kindje koorts krijgt, is dat meestal ongeveer 3-4 uur na de prik. Als je kindje veel last heeft van de koorts of veel pijn heeft aan de spier waarin geprikt is, kun je een paracetamol zetpil geven. Het consultatiebureau zal je adviseren welke dosering voor jouw kindje voldoende is.
Welke vaccinaties zijn verplicht baby?
Kind en Gezin volgt het aanbevolen vaccinatieschema van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) voor kinderen van 0-6 jaar dat beschermt tegen volgende infectieziekten:
- Poliomyelitis (kinderverlamming)
- Difterie (kroep)
- Tetanus (klem)
- Pertussis (kinkhoest)
Welke vaccinaties moet een baby krijgen?
Dit vaccin is een combinatievaccin dat beschermt tegen 6 ziekten: polio, difterie, tetanus, kinkhoest, Haemophilus influenzae type b en hepatitis B.
Waarom Boosterprik?
De boostervaccinatie helpt tegen besmetting met de omikronvariant van het coronavirus. En ziekenhuisopname daardoor. De boostervaccinatie is een extra prik met een mRNA-vaccin. Die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden.
Waar is de pneumokokkenprik voor?
De pneumokokkenvaccinatie van het Rijksvaccinatieprogramma beschermt tegen 10 typen pneumokokken. Deze typen zijn de belangrijkste veroorzakers van pneumokokkeninfecties bij jonge kinderen. Het vaccin bevat deeltjes van de 10 pneumokokken bacteriën.
Waar kan je een HPV prik halen?
Mannen en vrouwen ouder dan 26 jaar kunnen de HPV-vaccinatie op eigen kosten krijgen via bijvoorbeeld de huisarts. Het gaat dan om 3 prikken met een half jaar ertussen (op 0, 1 en 6 maanden). Bekijk meer informatie over de verschillende HPV-vaccins.
Wat mag niet na vaccinatie baby?
Gebruik geen ijs, ice- of coldpacks. Dat zou bevriezing kunnen veroorzaken. Bij jonge kinderen kan het helpen om ze te knuffelen en ze af te leiden als ze wat onrustig zijn na de vaccinatie. Zorg dat je na de vaccinatie een rustige dag hebt met je kind.
Hoe kom ik aan een boosterprik?
De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. U kunt de extra prik 3 maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen. U kunt met of zonder afspraak een prik halen. Ook jongeren van 12 t/m 17 jaar kunnen een booster halen.
Kun je zonder boosterprik op vakantie?
Reizen met een vaccinatiebewijs Iedereen van 12 jaar of ouder kan 3 maanden na de laatste prik of coronabesmetting een booster halen. Reizen met een vaccinatiebewijs blijft daardoor voor veel mensen mogelijk. Lees voor u op reis gaat altijd eerst de reisadviezen voor het land dat u bezoekt.
Wat is de bijwerking van de pneumokokkenprik?
Bijwerkingen zijn meestal mild Net als andere vaccinaties kan de pneumokokkenprik soms bijwerkingen geven. U kunt op de eerste dag wat pijn, roodheid of een lichte zwelling hebben op de plaats van de prik (de bovenarm). Ook kunt u, net als na elke andere vaccinatie, last krijgen van lichte koorts en spierpijn.