Hoe schapenwol bewaren?

Hoe schapenwol bewaren?

Eenmaal aangekocht kan de ruwe, onbewerkte wol voor vele jaren goed blijven. Bewaar de wol in de netzak waarin deze geleverd is en hang die in een droge, frisse ruimte waar de wind er goed bij kan. Enkele maanden na het scheren droogt de lanoline wat in.

Hoe leer je spinnen?

In een kleinschalige setting (maximaal 5 cursisten) leer je van een ervaren spinner hoe je schapenwol sorteert en wast, hoe je wol voorbereid voor het spinnen, hoe je heel makkelijk gaat spinnen en hoe je je eigen draad spint en twijnt. Binnen enkele uren ben je al aan de slag met het maken van je eigen breiwol.

Wat heb je nodig om wol te spinnen?

Ik gebruik hiervoor een dikke schroevendraaier. Je kan dan de wol er afrollen en je hebt een mooie lap om mee te spinnen. Al deze stappen kun je overslaan als je gewassen lontwol koopt, maar vette wol is makkelijker om mee te beginnen. Om te gaan spinnen heb je natuurlijk een spinnenwiel nodig.

Wat kan ik doen met schapenwol?

Een product dat je op eindeloos veel manieren toe kunt passen, zoals in kleding, dekens, tapijten, kussens en andere meubelaccessoires. De wol is meestal afkomstig van het schaap. Er zijn verschillende methodes om de wol te verwerken. Spinnen kennen we allemaal, maar vilten is minder bekend.

Kan schapenwol in de wasmachine?

Je moet je schapenvacht dus nooit in de wasmachine doen! Het leer wordt dan nat en kan na het drogen van je schapenvacht stug worden. Dat komt omdat onze schapenvachten op een natuurlijke manier gelooid zijn. Dit noemen ze ook wel aluin looien, waarbij geen milieugevaarlijke stoffen gebruikt worden.

Hoe te beginnen met spinnen?

Spinning doe je op een spinningfiets. Deze lijkt op een hometrainer, maar zit toch anders in elkaar. Dat komt voornamelijk door het doortrapsysteem, waardoor een training een stuk uitdagender wordt. Het is namelijk zo dat de trappers van een spinningfiets direct verbonden zijn met het vliegwiel.

Wat heb je nodig om te spinnen?

Om te spinnen heb je een spinnewiel nodig. (Spinnen met een spintol kan ook, ik heb daar geen ervaring mee). Er zijn veel soorten spinnewielen. Ouderwetse en hypermoderne met 2 trappedalen, ze werken allemaal volgens hetzelfde principe.

Related Posts