Hoe snel groeien afrikaantjes?

Hoe snel groeien afrikaantjes?

Feitjes over het Afrikaantje

Nederlandse naam Afrikaantje
Zaaiperiode buiten half maart tot eind mei
Lichtwensen Zonnig tot halfschaduw
Bloeiperiode Half juni tot eind oktober
Zaaiplaats In tuin of bloembak of -pot

Wat is in regels zaaien?

Als je in de volle grond gaat zaaien, zaai je op regels. Dit zijn ondiepe geultjes die je met een stok in de aarde trekt. Je kunt ook zaaien in een zaaibed, dit is een speciaal stukje grond dat je gebruikt om de zaden te laten kiemen en ze vervolgens over te spenen naar de daadwerkelijke moestuin.

Hoe snel kiemen afrikaantjes?

Beetje water geven (voorzichtig en met een plantenspuit, ze mogen niet wegspoelen) en eventueel afdekken met plastic met gaatjes. Daarna vochtig houden. Ze kiemen na 7 dagen. Als de plantjes wat groter zijn en 4 tot 6 blaadjes hebben kun je ze uitplanten op de uiteindelijke plek van bestemming.

Hoe zaai je in de volle grond?

Stap voor stap zaaien

  • Schoffel de grond zodat hij onkruidvrij wordt. Zo maak je meteen de bovenlaag los.
  • Span lijntjes boven de aarde waar je wilt gaan zaaien.
  • Zaai de zaden in de geultjes en bedek ze met aarde.
  • De zaden groeien al snel uit tot kleine plantjes.

Hoe groot worden afrikaantjes?

Er zijn vroegbloeiers, maar ook soorten die tot diep in de herfst mooi blijven. Afrikaantjes zijn van april tot en met juli verkrijgbaar, de tuinbloeiers worden 50-80 cm hoog.

Hoe groot wordt een afrikaantje?

Afrikaantjes worden maximaal 80 cm hoog en zijn niet winterhard. Haal daarom op tijd de oude bloemen weg zodat hij goed door kan blijven groeien. Afrikaantjes houden van veel water, geef je dit niet dan stagneert de groei. Wanneer de plant is uitgebloeid kun je de zaadjes gebruiken om opnieuw te planten.

Hoe lang bloeien afrikaantjes?

Deze vrolijke plant bloeit met oranje en gele bloemen. Hierdoor kunnen ze jouw tuin goed opfleuren. Maar je tuin een leuke kleur geven in de bloeitijd van juni tot en met oktober is niet het enige wat het Afrikaantje doet.

Wat met opgeschoten prei?

Nooit meer op de composthoop gooien dus, die doorgeschoten prei en ui (en andere groente zoals kool, waarvan de bloemen ook heerlijk smaken). Oogstrelend op je gerechten én: een uitje voor je smaakpapillen. Alle (sier)uitjes in je tuin zijn overigens eetbaar.

Related Posts