Hoe speel je de BES op blokfluit?

Hoe speel je de BES op blokfluit?

De ene blokfluit is de andere niet. Dat heeft deels te maken met het merk en type fluit….Grepentabel voor het tweede octaaf van de blokfluit.

Sopraanblokfluit Tenorblokfluit Greep Altblokfluit Basblokfluit
A# / Aïs Bb / Bes Standaard- greep D# / Dis Eb / Es
B Mi Cb / Ces Standaard- greep E
C Fa Standaard- greep F

Hoe blaas je op een blokfluit?

Als je iets luider blaast, gaat de toon van de blokfluit namelijk omhoog. En als je iets zachter blaast, gaat de toon van je fluit omlaag. Probeer als beginner op de blokfluit het luider of zacht er spelen daarom vooral te suggereren, door de luide tonen breed te spelen en de zachte noten wat korter.

Hoe kun je een blokfluit kopen?

1. Koop een blokfluit. Als je een echte beginner bent, kun je eerst een goedkope plastic blokfluit kopen. Plastic blokfluiten worden vaak gebruikt om kinderen blokfluit te leren spelen, omdat ze heel weinig onderhoud vereisen. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt en het nog steeds leuk vindt om te spelen, kun je een wat duurdere,

Waar wordt een blokfluit gespeeld?

Op de blokfluit wordt voornamelijk barokmuziek gespeeld, maar er is ook veel oudere muziek en veel moderne muziek voor dit instrument geschreven. Een blokfluit komt niet in een symfonieorkest voor, maar wel vaak in een barokorkest. Verder wordt dit instrument vaak solo gebruikt of met piano- of klavecimbelbegeleiding.

Wat is de laagste noot van een sopraanblokfluit?

De laagste noot van een sopraanblokfluit of een tenorblokfluit is een C. Daarom spreken we wel van een C-blokfluit. Die C heeft dus niets te maken met de toonsoort C: je kunt elke blokfluit in alle toonsoorten spelen. De noten voor de tenorblokfluit lijken als twee druppels water op die voor de sopraanblokfluit.

Wat zijn de boringen bij blokfluiten?

Er komen verschillende boringen voor bij de blokfluiten. Bij het vingergat van de ringvinger en pink van de rechterhand zitten twéé gaatjes. Door er slechts één van te sluiten, kun je halve noten spelen. Door de extra gaten klinken andere tonen soms anders en moeten er soms andere grepen worden gebruikt.

Related Posts