Hoe vaak mag je ketoconazol smeren?

Hoe vaak mag je ketoconazol smeren?

Uw arts zal u vertellen hoe vaak en hoe lang u het moet gebruiken. Huidinfecties met rood-bruine plekken en gele of witte schilfers (seborroïsche dermatitis) Breng Ketoconazol J-C crème één of tweemaal per dag aan op de aangetaste huid. Huidinfecties herstellen meestal na 2 tot 4 weken.

Wat is steroïde zalf?

Lokale corticosteroïden zijn ontstekingsremmende zalven, crèmes, of lotions die op de huid kunnen worden gesmeerd. Ze worden gebruikt bij allerlei verschillende huidziekten, bijvoorbeeld bij eczeem en bij psoriasis.

Wat is het verschil tussen miconazol en ketoconazol?

Ketoconazol of miconazol toevoegen aan corticosteroiden. * Vanuit farmacologisch oogpunt is er weinig verschil tussen ketoconazol en het iets goedkopere miconazol. Op dit moment (2006) wordt miconazol echter niet vergoed, dus gaat de voorkeur uit naar ketaconazol.

Waar is ketoconazol crème voor?

Wat doet ketoconazol crème en waarbij gebruik ik het? Ketoconazol is een antischimmelmiddel. Artsen schrijven het voor bij schimmelinfecties van de huid, zoals voetschimmel, bij pityriasis versicolor en bij seborroïsch eczeem.

Waar kan ik ketoconazol kopen?

Het middel is alleen op recept verkrijgbaar. Je kunt ketoconazol crème niet kopen in de winkel of bij de drogist.

Wat is nizoral crème?

Nizoral crème wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties van de huid. De kenmerken van een schimmelinfectie van de huid zijn schilfering, roodheid en soms jeuk en/of pijn.

Is nizoral hetzelfde als ketoconazol?

Ketoconazol is sinds 1981 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar in crème onder de merknaam Nizoral en als het merkloze Ketoconazol. Deze tekst gaat alleen over de crème. Ketoconazol voor op de huid is te verkrijgen in crème en in een shampoo, speciaal voor gebruik op de behaarde hoofdhuid.

Waar wordt Cetomacrogol crème voor gebruikt?

Cetomacrogol crème FNA

  • Een verzachtende en beschermende crème of zalf houdt de huid soepel en voorkomt dat de huid uitdroogt.
  • Bij een droge huid, eczeem, jeuk, psoriasis en aambeien of om medicijnen in te verwerken die u op uw huid moet aanbrengen.

Related Posts