Hoe vieren ze kerst in Griekenland?

Hoe vieren ze kerst in Griekenland?

Begin december begint men in Griekenland in de kerstsfeer te komen, de straten worden versierd met lampjes en in de etalages van winkels staan kerstbomen en zelfs de kerstman komt men tegenwoordig veel tegen. In het Grieks noemt men kerstmis Christoúyenna wat geboorte van Christus betekent.

Hoe wordt kerst wereldwijd gevierd?

De kerstboom tijdens de kerst wordt versierd met lichtjes, appels en snoep. Onder de boom staat de kerststal. Tijdens de kerstavond wordt het kerstdiner gegeten en worden er cadeautjes uitgewisseld. Deze cadeautjes zijn afkomstig van het kindje Jezus of van de kerstman.

Wat is lekker eten in Griekenland?

Dit zijn de lekkerste gerechten uit de Griekse keuken

  • Tzatziki. Deze klassieker uit de Griekse keuken kennen we allemaal: tzatziki.
  • Spanakopita. Spanakopita is misschien wel het lekkerste voorgerecht uit de Griekse keuken.
  • Griekse boerensalade.
  • Dolmadakia.
  • Pita gyros.
  • Inktvis.
  • Moussaka.
  • Baklava.

Wat eten ze in Griekenland met kerst?

Veertig dagen voor kerstmis begint de kerstvastentijd, de Grieks-orthodoxe gelovigen vasten dan vooral vlees en andere dierlijke producten als kaas en melk. Na 40 dagen vasten wordt traditioneel varkensvlees en gevulde kalkoen gegeten en het christopsomo (“Christusbrood”) komt op tafel.

Hoe viert Rusland Kerstmis?

In speciale kostuums gaat men de deuren langs en zingt men liederen die gaan over de geboorte van Jezus. De zangers worden beloond met snoep of geld. De Koptisch Orthodoxe Kerk viert op dezelfde datum Koptisch Kerstmis.

Hoe wordt kerst gevierd christenen?

De viering van Kerstmis heeft vaak een lokaal tintje, onder invloed van culturele normen en waarden. In Bethlehem, waar Jezus werd geboren, zetten christenen kerststalletjes neer en tekenen een kruis op hun deur. Op kerstavond gaan ze naar de kerk en bekijken een processie.

Hoe duur is uit eten in Griekenland?

De prijs bij een restaurant in Griekenland varieert gemiddeld tussen de €5,50 en €7 per portie. In Nederland en België betaal je bij een Grieks restaurant al gauw €14 tot €18 voor hetzelfde gerecht. Uit eten in Griekenland is een stuk goedkoper dan in Nederland!

Kerstmis is niet het belangrijkste feest voor de Grieken, dat is Pasen, maar het kerstfeest wordt wel goed gevierd. Op kerstavond gaan de kinderen al zingend langs de deuren met goede wensen en ze zingen “kálanda”. Vaak begeleiden ze zichzelf op de triangel en zij worden beloond met snoepjes en gedroogd fruit.

Related Posts